- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Investițiile din Emiratele Arabe Unite, tot mai aproape de realitate. Marcel Ciolacu semnează o serie de acorduri în domenii cheie

26 Apr, 08:06 • Adrian Popovici
După vizita făcută de Marcel Ciolacu în Emiratele Arabe Unite, vineri, 26 aprilie, are loc cea de a treia sesiune a comitetului guvernamental mixt cu această țară. În timpul acestei vizite au fost semnate mai multe acorduri.
Investițiile din Emiratele Arabe Unite, tot mai aproape de realitate. Marcel Ciolacu semnează o serie de acorduri în domenii cheie

A treia sesiune a comitetului mixt de cooperare între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite va avea loc vineri, în București. Trebuie precizat că această întâlnire are loc după vizita făcută de miniștrii din cabinetul Marcel Ciolacu în Emiratele Arabe Unite, în timpul căreia au fost discutate și negociate proiecte destinate realizării în regim de parteneriat public-privat, transmite News.ro.

După cum arată sursa citată, după vizita făcută de Marcel, se va semna Memorandumul de înțelegere între Camera de Comerț și Industrie a României și Federația Camerelor de Comerț din Emiratele Arabe Unite.

În aprilie 2018 a avut loc prima sesiune a acestui comitet mixt, când ministrul de stat pentru afaceri economice și comerciale al Emiratelor Arabe Unite a fost prezent la București. A doua întâlnire de acest gen a avut loc în iunie 2022, în Emiratele Arabe Unite.

Te-ar putea interesa și: E oficial! Hidroelectrica a semnat cu Masdar (Emiratele Arabe Unite) pentru investiţii majore în energie regenerabilă

Marcel Ciolacu în timpul vizitei în Emiratele Arabe Unite. Foto: Facebook
Marcel Ciolacu în timpul vizitei în Emiratele Arabe Unite. Foto: Facebook

Vizita lui Marcel Ciolacu în Emiratele Arabe Unite

„Pe timp de pace putem construi. Asigurarea securităţii în zonele noastre va contribui la impulsionarea relaţiilor comerciale şi a investiţiilor reciproce este concluzia întâlnirii avute astăzi cu Preşedintele Emiratelor Arabe Unite şi conducătorul Emiratului Abu Dhabi, Şeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan, căruia îi mulţumesc atât pentru primirea călduroasă, cât şi pentru deschiderea avută faţă de consolidarea relaţiilor dintre cele două state”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

După cum a transmis Guvernul, vizita lui Marcel Ciolacu a inclus și o dimensiune economică semnificativă, prin discuțiile pe care le-a avut cu oficiali și reprezentanți ai unor companii de renume din Emirate. Aceste întâlniri s-au concentrat asupra domeniilor strategice de interes pentru România, precum infrastructura de transport, energie, agricultură și digitalizare.

Discuțiile purtate în timpul întâlnirilor de stat din Emiratele Arabe Unite, alături de întâlnirile bilaterale la nivel ministerial, au deschis noi oportunități de investiții în România, transmite Guvernul. Accentul s-a pus pe consolidarea dialogului direct între companiile de stat, rezultând semnarea unor acorduri bilaterale în domeniul digitalizării și reglementărilor în telecomunicații.

„Încurajăm dezvoltarea de proiecte strategice comune, care să contribuie la dezvoltarea economică a statelor noastre, inclusiv în cadrul dialogului periodic la nivel de responsabili naţionali. Apreciem interesul manifestat aici, în Emiratele Arabe Unite, şi de partenerii noştri de dialog şi aşteptăm cu interes cea de-a treia sesiune a Comisiei inter-guvernamentale de cooperare care va avea loc foarte curând la Bucureşti, pe 26 aprilie, şi care rămâne un instrument valoros pentru promovarea contactelor instituţionale”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre modernizarea Aeroportului Otopeni: „Este un obiectiv strategic al parteneriatului cu Emiratele Arabe”