- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

LIVE. Declarații susținute de premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern. Ce se întâmplă cu pensiile înainte de Paște

25 Apr, 13:00 • Adrian Popovici
Marcel Ciolacu face o serie de declarații înainte de ședința de guvern care astăzi, 25 aprilie, are loc la Timișoara. pe agenda miniștrilor se află și un proiect pentru plata anticipată a pensiilor.
LIVE. Declarații susținute de premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern. Ce se întâmplă cu pensiile înainte de Paște

Marcel Ciolacu a explicat că astăzi va fi adoptată HG care permite plata anticipată a pensiilor înainte de Paște, chiar dacă asta va presupune în rândul ministerelor implicate în acest proces.

La începutul ședinței de guvern, Ciolacu a explicat faptul că aceasta a avut loc la Timișoara deoarece județul Timiș a fost ignorat în ultimii 30 de ani, asta deși este un contribuitor important la PIB-ul României. De asemenea, premierul a anunțat un nou centru de oncologie în acest județ. Pe agenda miniștrilor se află și construirea unui nou stadion pentru Poli Timișoara, astăzi fiind aprobați indicatorii economici pentru o arenă de 165 de milioane de euro.

Marcel Ciolacu a mai explicat că noile investiții din Timișoara i se datorează lui Sorin Grindeanu. Acesta a declarat că infrastructură modernă se construiește în toată țara și că în acest an se va circula pe primii kilometrii de autostradă. În plus, acesta a mai adăugat că astăzi va fi deschis un nou punct de trecere a frontierei la Beba Veche, asta după ce în urmă cu câteva luni a avut loc o întâlnire cu ministrul maghiar de Externe.

Printre proiectele noi din județul Timiș se numără centura Timișoarei, lucrările ajungând la 80%. În plus, Grindeanu a vorbit despre recepționarea studiului de fezabilitate pentru drumul expres Timișoara-Moravița. De asemenea, a fost semnată autorizația pentru autostrada Lugoj-Deja și au început să fie aduse utilajele pentru săparea tunelurilor.

La fel ca și Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu a vorbit despre noul stadion care va fi construit în Timișoara și a explicat faptul că acesta urmează să fie construit la standardele impuse de către UEFA.

Știrea inițială.

Guvernul lui Marcel Ciolacu va avea o ședință specială la Timişoara, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în avans a pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de legi speciale aferente lunii mai.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut Simoneu Bucura-Oprescu, ministurl Muncii să ia măsuri, astfel încât pensionarii să îşi primească pensiile înainte de Paşti. Proiectul aflat pe masa Guvernului ar putea duce la devansarea plăţilor cu pensii şi alte drepturi prevăzute de legi cu caracter special în valoare totală de peste 9,331 miliarde lei.

Mai exact, urmează să fie virată suma de peste 1,961 miliarde lei din bugetul asigurărilor sociale de stat şi a sumei de 339,359 milioane lei din bugetul de stat către Compania Naţională Poşta Română S.A. pentru plata în avans a pensiilor şi altor obligații sociale.

Citește și: Cum va fi calculat salariul minim european în România. Marcel Ciolacu: „Cred că primul pas este să mergem cu salariile la 3700”