- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ludovic Orban acuză guvernanții pentru situația actuală din energie: „Criza energetică din România este provocată de guvern”.

01 Nov, 18:37 • Gabriela Andreescu
Fostul premier Ludovic Orban a postat o serie de acuze la adresa guvernanților actuali, vinovați, în opinia sa, pentru situația energetică din țară. Mai mult, politicianul spune că declarațiile colegilor săi sunt „baliverne” și că România, pe locul 3 în Europa din punct de vedere al independenței energetice, a fost adusă în situația actuală de un guvern „incapabil”
Ludovic Orban acuză guvernanții pentru situația actuală din energie: „Criza energetică din România este provocată de guvern”.

Fostul premier Ludovic Orban a lansat pe pagina sa personală de Facebook un atac la adresa guvernului actual, pe care îl consideră principalul vinovat pentru criza energetică din România.

Orban își începe postarea pe un ton acuzator:

„Criza energetică din România este provocată de guvern.”

Fostul lider PNL îi acuză pe guvernanți că nu iau nici o măsură să crească producția de energie a României și explică faptul că țara noastră are o capacitate mult mai mare de producție decât cea actuală

„Pentru că nu ia măsuri de creștere a producției de energie ( deși puterea instalată este de 18.306 MWh se produc maxim 7200 MWh).”

Orban își continuă postarea cu o acuză la adresa instituțiilor guvernamentale care se comportă ca adevărate sabotoare a investițiilor în energie verde și a celor hidroenergetice

„Pentru că instituțiile guvernamentale blochează sau întârzie investiții private în energie verde de aproape 5000 MW.

Pentru că instituțiile guvernamentale blochează finalizarea a 17 obiective de investiții hidroenergetice cu o putere instalată de peste 800 MW.”

Ludovic Orban acuză guvernanții pentru situația actuală din energie
Ludovic Orban acuză guvernanții pentru situația actuală din energie

Fostul premier dă exemple de potențiale investiții în infrastructura energetică din România, care, însă, au fost amânate sau pur și simplu refuzate

„Pentru că guvernul derulează în ritm de melc programul Casa Verde Fotovoltaice ( mai puțin de 4000 de dosare aprobate într-un an din 45.000 de solicitări ).
Pentru că guvernul s-a împotmolit în toate proiectele de investiții derulate de companiile de stat pentru a crește producția de energie ( vezi centralele pe cogenerare de la Iernut, Halânga, Constanța, Mintia, reactorul 3 și 4 de la Cernavodă etc.).
Pentru că guvernul refuză să sprijine producția de energie prin aplicarea unor invenții românești care pot asigura producția de energie din deșeuri sau din biomasă.
Pentru că blochează pe cei care vor să devină prosumatori prin investiții proprii.”

Ludovic Orban își încheie postarea printr-o serie de concluzii acide la adresa actualului guvern. El numește declarațiile guvernanților „baliverne”, similare unei „ape de ploaie”. Politicianul consideră că românii au ajuns în situația de a plăti cele mai mari prețuri la energie din cauza unui guvern „incapabil”, cu toate că România dispune de resurse care îi pot asigura lejer independența energetică. Mai mult, faptul că țara noastră are la dispoziție miliarde de euro din fonduri nerambursabile pentru investiții în energie nu a contribuit la îmbunătățirea prețului la energie.

„Toate balivernele guvernanților pe tema crizei energetice sunt apă de ploaie. Suntem obligați să plătim cele mai mari prețuri la energie doar pentru că suntem conduși de un guvern incapabil. Asta în condițiile în care România este pe locul 3 în Europa din punct de vedere al independenței energetice și are la dispoziție miliarde de Euro fonduri nerambursabile pentru investiții în energie.”

Postarea a primit sute de like-uri în timp record, iar dintre utilizatorii Facebook care au contribuit cu aprecieri se numără fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, fostul ministru al Agriculturii Adrian Oroș și deputatul Ionel Dancă.

Citește și: Ludovic Orban cere desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. „Atât Ciolacu, cât şi Alina Gorghiu, care este preşedinte interimar la Senat, ţin acest proiect de lege în sertar 

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult