- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mai multe vouchere sociale din 2023! Câți bani vor ajunge în conturile românilor?

20 Dec, 23:00 • Cornel Ghimeșan
De la 1 ianuarie 2023 lista persoanelor care vor primi vouchere sociale se va mării. Marcel Boloș, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, spune că de anul viitor vor fi mai mulți beneficiari și că plafonul a crescut de la 1500 la 1700 de lei.
Mai multe vouchere sociale din 2023! Câți bani vor ajunge în conturile românilor?

Guvernul a anunțat că mărește lista persoanelor care vor primi vouchere sociale începând din ianuarie 2023. Mai mulți români vor putea beneficia de bani în plus de anul viitor. Cardurile de alimente pentru persoanele defavorizate au fost alimentate pentru toți beneficiarii pe 19 decembrie. Valoarea totală a tranșei a patra se ridică la peste 593 de milioane de lei şi a ajuns la aproximativ 2,4 milioane de români.

Alte articole: Tichete sociale de sărbători pentru 13.000 de pensionari. Se dau câte 10 vouchere de persoană

Marcel Boloș, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, spune că de anul viitor vor fi mai mulți beneficiari și că plafonul a crescut de la 1500 la 1700 de lei.

„De la anul, avem plafoanele mărite pentru beneficiarii de vouchere pentru alimente. După cum deja se cunoaște, ordonanța a fost modificată și publicată în Monitorul Oficial.Respectiv, plafonul a crescut de la 1500 la 1700 de lei. Voucherele pentru alimente în continuare vor fi acordată o dată la două luni, sunt cei 250 de lei cu care alimentăm cardurile și în cele 27.000 de magazine pe care le avem în rețea se pot face cumpărături pentru tot ceea ce înseamnă produse alimentare și ceea ce în mod obișnuit au cumpărat și până acum”, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, marţi, la Antena 3 CNN.

Mai multe vouchere sociale din 2023! Câți bani vor ajunge în conturile românilor?
Mai multe vouchere sociale din 2023! Câți bani vor ajunge în conturile românilor?

Ce se întâmplă cu voucherele pentru facturi

În privința cardurilor pentru facturi, Marcel Boloș spune că a avut o altă discuție despre modul în care vor fi distribuite și tipărite. Acestea trebuie distribuite din martie cu câte 700 de lei și 700 de lei în septembrie.

„Am avut în chiar în cursul zilei de ieri și mâine dimineață din nou avem discuție cu Compania Națională Poșta Română pentru ca să clarificăm modul în care vor fi distribuite și tipărite aceste carduri de energie. Practic, din data de 14 ianuarie vom începe acest proces de tipărire și apoi distribuire către beneficiari, așa cum deja se cunoaște, termenul pe care îl avem pentru prima tranșă este luna februarie pentru ajutorul de încălzire, cu valabilitate până pe data de 30 iunie, respectiv posibilitatea de a face plăți din acest ajutor pentru facturile la energie de către beneficiari.

Deci, practic, cu alte cuvinte, după ce s-au distribuit cardurile pentru energie, cu el şi cu facturile justificative și actul de identitate, se pot deja opera aceste plăți prin Poșta Română către furnizorii de energie, cam din martie”, a mai spus Boloş.

Citește și:  Vești bune pentru români! 2,4 milioane de cetățeni au primit azi 250 de lei voucherele programului „Sprijin pentru România”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult