- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Boloș, mesaj tranșant după reorganizarea ANAF: Antifrauda are un singur scop

15 Mar, 15:17 • Adrian Popovici
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș a transmis că reorganizarea ANAF și reînființarea Antifraudei nu auca scop reluarea practicilor vechi ale Gărzii Financiare. Structurile teritoriale județene sunt direcționate către un singur obiectiv: consolidarea capacității ANAF de a combate evaziunea fiscală.
Marcel Boloș, mesaj tranșant după reorganizarea ANAF: Antifrauda are un singur scop

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a transmis un mesaj la scurt timp după ce reorganizarea ANAF a fost adoptată de către Executiv. Acesta a subliniat faptul că reînființarea Antifraudei nu are ca scop reluarea practicilor mai vechi ale Gărzii Financiare, transmite Agerpres.

După cum explică ministrul, structurile teritoriale județene sunt direcționate vor avea obiectiv: consolidarea capacității ANAF de a combate evaziunea fiscală. Acesta a mai adăugat că în ultimii ani, au fost făcute eforturi semnificative în lupta împotriva activității economice ilicite desfășurate din birouri și că a venit momentul unei consolidări a acestor abordări.

Acest mesaj transmis de către Marcel Boloș pe pagina sa de Facebook vine la scurt timp după ce Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Te-ar putea interesa și: Guvernul aprobă reorganizarea ANAF. Structurile județene antifraudă vor funcționa de la 1 ianuarie 2025

Ministerul Finanțelor - Marcel Bolos
Ministerul Finanțelor – Marcel Bolos

Schimbări importante în structura și funcționarea ANAF

Actul normativ prevede reorganizarea activităţii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, pe structuri judeţene de antifraudă fiscală, măsură care, potrivit autorităţilor, va duce la eficientizarea activităţii, operativitatea verificărilor şi creşterea calităţii controalelor ANAF.

„Ce am urmărit? În primul rând, asigurăm operaţionalizarea structurilor teritoriale judeţene care urmăresc combaterea activităţilor economice ilicite. De ce? Pentru că este nevoie să putem întreprinde permanent, la orice oră, acţiuni de control la toate categoriile de contribuabili, indiferent de forma de organizare, dar şi în orice loc, indiferent de forma sub care se desfăşoară activităţi economice. Datele din RO e-Factura, RO e-Transport şi RO e-Sigiliu vor ajunge în scurt timp să-şi producă efectele: numărul de acţiuni operative de control ar trebui să crească exponenţial.

Tocmai de aceea e necesară consolidarea funcţiei ocupate de cei care efectuează controlul antifraudă. Vin şi cu o precizare pentru cârcotaşii care sunt obişnuiţi doar să critice, fără să pună vreo soluţie reală pe masă: Antifrauda nu se reînfiinţează pentru a relua vechile obiceiuri ale Gărzii Financiare.

Structurile teritoriale judeţene ale inspecţiei antifraudă au un singur scop: să facă mai puternic ANAF în combaterea evaziunii fiscale şi în lupta cu activităţile economice ilicite. Sunt deja destui ani în care încercăm să combatem activitatea economică ilicită din birouri. Sunt deja destui ani în care am rămas codaşi la colectare”, a scris joi seara ministrul Finanţelor pe pagina sa de Facebook

Citește și: Marcel Ciolacu, declarații înainte de ședința de guvern. Executivul pregătește reoganizarea ANAF