- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Boloș se plânge că a primit o factură „cam mare” la energie. „Nu sunt un mare consumator”

28 Mar, 19:19 • Fundeanu Madalina
Marcel Boloș, nemulțumit de prețurile mari la energie. Acesta spune că a primit o factură destul de mare, în condițiile în care el nu este un mare consumator.
Marcel Boloș se plânge că a primit o factură „cam mare” la energie. „Nu sunt un mare consumator”

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, s-a arătat nemulțumit că a primit o factură la energie electrică care, spune el, a fost „destul de mare”, respectiv de 199 lei, în condițiile în care nu se consideră un mare consumator, potrivit Profit.ro.

Marcel Boloș, nemulțumit de prețurile mari la energie

„199 de lei am plătit ultima dată, dar nici nu știu de ce a fost o factură destul de mare, având în vedere că nu sunt un mare consumator de energie”, a arătat ministrul Boloș.

Întrebat la ce se raportează când face această apreciere, ministrul Finanțelor a răspuns:

„Comparativ cu faptul că folosesc un bec, un frigider, un televizor și toate aparatele de consum pe care le am în locuință”.

Ministrul de Finanțe a adăugat că factura pe luna anterioară a fost de aproximativ 100-120 lei.

Ai mai putea fi interesat și de: Ajutor de stat de 500 de milioane de euro pentru afacerile din România. Marcel Boloș face marele anunț

facturi energie
facturi energie

A fost prelungită valabilitatea cardurilor de energie

Vești bune pentru români! Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită în cadrul ședinței de Guvern de azi. Astfel, oamenii pot plăti în continuare facturi mai ieftine.

„Aceasta este una dintre cele mai importante decizii sociale decontate încă din anul 2023 din fonduri europene. De noua măsură beneficiază 2,8 milioane de locuințe”, a spus, joi, premierul Marcel Ciolacu.

„Pentru că 1,1 milioane beneficiari încă mai au bani pe carduri, era vital să luăm această decizie pentru ca măsura de ajutor pentru facturi să nu se risipească”, a mai declarat premierul.

Prin urmare, românii beneficiari ai acestor carduri aveau posibilitatea să le mai utilizeze doar până la 31 martie 2024, data la care acestea urmau să expire.

În acest moment, însă, valabilitatea cardurilor a fost prelungită până la data de 31 mai 2024. În România, cardurile de energie pot fi utilizate atât pentru achitarea facturilor curente, cat și a celor restante, exclusiv pentru consumul de energie de la adresa de domiciliu a beneficiarului.

Pe de altă parte, beneficiarii pot efectua mai multe plăți către diferiți furnizori până când suma disponibilă pe card este epuizată.

Vezi mai multe știri: Vești bune pentru pensionari! Cine va primi 700 lei. Este vorba despre 1.000.000 de români. Marcel Ciolacu a făcut marele anunț