- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu anunță decizia susținută de clasa politică în 2024. Delegația OCDE descinde de urgență în România

11 Mar, 21:07 • Bumbeneci Diana
Studiul economic pentru România 2024: Aderarea la OCDE și tranziția către o economie verde, toate acestea duc la o reuniune de gradul zero la București.
Marcel Ciolacu anunță decizia susținută de clasa politică în 2024. Delegația OCDE descinde de urgență în România

La un eveniment de importanță națională, oficiali români și reprezentanți ai mediului de afaceri se vor reuni pentru a marca lansarea Studiului Economic pentru România 2024. În centrul atenției se află tranziția către o economie verde, un obiectiv crucial pentru dezvoltarea durabilă a țării.

Delegația OCDE ajunge în România

În cadrul evenimentului, care va fi onorat de prezența membrilor Comitetului Național pentru Aderarea României la OCDE, se va discuta despre analiza macroeconomică a politicilor structurale, dar și despre decarbonizarea economiei, un aspect esențial pentru îndeplinirea criteriilor de aderare la OCDE.

Studiile economice elaborate de OCDE reprezintă un punct de referință vital pentru statele membre și candidate, oferind recomandări specifice pentru îmbunătățirea performanței economice generale și alinierea la standardele internaționale.

Aderarea României la OCDE este un obiectiv strategic major, iar progresul în acest sens este evident, țara trecând acum prin a doua etapă a procesului de aderare. România a primit recent primul „aviz formal” în cadrul evaluărilor, iar ratificarea Convenției anti-corupție reprezintă un succes semnificativ în acest proces.

Marcel Ciolacu, despre OCDE
Marcel Ciolacu, despre OCDE

Evenimentul reprezintă un pas esențial în eforturile României de a se alinia la standardele internaționale și de a promova o dezvoltare economică sustenabilă, în conformitate cu obiectivele OCDE.

Conducerea OCDE descinde la București: Marcel Ciolacu anunță planul urgent susținut de toată clasa politică

Prim-ministrul Marcel Ciolacu va găzdui, marţi la Palatul Victoria, evenimentul de lansare a Studiului Economic 2024 pentru România, elaborat de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), în prezenţa Secretarului General al OCDE, Mathias Cormann.

„Obţinerea statutului de membru al OCDE rămâne cel mai important obiectiv strategic al României, după aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană, asumat de întreaga clasă politică. Guvernul României este deplin angajat să facă progrese atât în ceea ce priveşte dimensiunea ce implică reforme, modernizare, dezvoltare, cât şi printr-un dialog susţinut cu Organizaţia şi cu statele membre”, a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit comunicatului de presă al Guvernului.

Vezi și: Vechime în muncă la pensie 2024. Anunț pentru românii care nu lucrează cu 8 ore

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult