- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu anunță vestea zilei privind programul „Masă sănătoasă”. „Vor beneficia  circa 460.000 de copii”

30 Apr, 13:00 • Bumbeneci Diana
Finanțare suplimentară pentru programul „Masă Sănătoasă”. Premierul Marcel Ciolacu anunță noua schimbare pentru elevii români.
Marcel Ciolacu anunță vestea zilei privind programul „Masă sănătoasă”. „Vor beneficia  circa 460.000 de copii”

Încă din prima parte a acestui an, Guvernul a adoptat programul Masă Sănătoasă. Pentru că s-a dovedit a fi un real succes și tot mai mulți elevi au nevoie de acest sprijin, Executivul a introdus pe ordinea de zi a ședinței din 30 aprilie suplimentarea și finanțarea programului, anunță premierul Marcel Ciolacu.

Programul Masă Sănătoasă primește finanțare suplimentară

Programul se adresează preșcolarilor și elevilor prezenți la activitățile didactice, pe perioada cursurilor, conform structurii anului școlar, și implică acordarea cu titlu gratuit, zilnic, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată.

Programul Național „Masă sănătoasă” are ca scop sprijinirea participării la educație a tuturor copiilor prin oferirea unei alimentații sănătoase care să susțină învățarea, prin crearea motivației pentru studiu, menținerea echilibrului socio-emoțional și întărirea stării de bine a elevului și adoptarea igienei muncii intelectuale la vârste și în contexte diferite.

Vezi și: Ministrul Marcel Boloș, mesaj pentru români în ziua în care Guvernul a căutat bani pentru plata salariilor și pensiilor majorate

Masă Sănătoasă
Masă Sănătoasă

„Azi suplimentăm și finanțarea Programului național ”Masă sănătoasă” cu aproape 100 de milioane de lei. Astfel, fondurile totale alocate în 2024 acestui program de combatere a abandonului școlar depășesc 1,1 miliarde de lei. De o masă sănătoasă în școli vor beneficia  circa 460.000 de copii”, a transmis Marcel Ciolacu înainte de ședința de Guvern.

Finanțarea PNMS se asigură de la bugetul de stat din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor și municipiului București. Sumele prevăzute pot fi suplimentate din veniturile proprii ale bugetelor locale ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale sau din alte surse de finanțare, legal prevăzute, în următoarele situații:

a) stabilirea prin hotărâre a consiliului local a unei valori zilnice mai mari decât cea prevăzută în HG;

b) creșterea, în perioada aplicării Programului național “Masă sănătoasă”, a numărului de preșcolari/elevi beneficiari din unitățile de învățământ.

Ai mai putea citi: Ieșire la pensie mai devreme pentru o categorie de români. Simona Bucura Oprescu: „Reducerea vârstei este de 10 sau de 20 de ani!”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult