- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, noi discuții cu Nicolae Ciucă despre măsurile fiscale. Când vor fi adoptate ordonanțele de urgență

22 Aug, 16:49 • Lupu Alexandra
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă discută astăzi despre măsurile fiscale pentru a acoperi gaura bugetară de la buget. Iată mai multe informații.
Marcel Ciolacu, noi discuții cu Nicolae Ciucă despre măsurile fiscale. Când vor fi adoptate ordonanțele de urgență

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă discută astăzi la Guvern despre măsurile fiscale, arată sursele guvernamentale. Adoptarea ordonanțelor de urgență este amânată, informează economedia.ro.

Marcel Ciolacu, noi discuții cu Nicolae Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu este prezent astăzi la Guvern, acolo unde poartă discuții cu Nicolae Ciucă pe tema măsurilor fiscale. Totul se întâmplă pe fondul amânării ordonanțelor de urgență pe care coaliția de guvernare PSD – PNL voia să le treacă până pe data de 20 august.

Citește și despre: Angajații din Finanțe continuă protestul și astăzi! Sindicaliştii, nemulţumiţi de măsurile propuse de Guvern pentru reducerea cheltuielilor bugetare

Ultimele informații arată că o ordonanță avea în vedere reducerea cheltuielilor bugetare, iar alta se referea la o eventuală creștere a taxelor și, mai mult decât atât, la eliminarea unor facilități fiscale. Cu toate acestea, adoptarea ordonanțelor de urgență a fost amânată până la discuțiile dintre coaliția de guvernare și Comisia Europeană. Marcel Ciolacu și mai mulți miniștri se vor întâlni cu reprezentanții Executivului European.

Anunțul a fost făcut chiar de premierul României, care a precizat că vizita lui și a unor miniștri la Bruxelles este absolut normală. Marcel Ciolacu menționa că dialogul va avea în vedere atât închiderea anumitor jaloane din PNRR, cât și atragerea mai multor miliarde de euro pentru sprijinirea populației.

„Am văzut o întreagă dezbatere publică legată de vizita mea şi a unor miniştri din Guvern la Bruxelles. De aceea aş dori să fiu foarte clar cu această ocazie. Premierul României şi miniştrii din Guvernul României nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc şi nici nu execută ordinele nimănui.

Avem un dialog normal cu Comisia Europeană, care vizează închiderea anumitor jaloane din PNRR. Automat, vizează şi atragerea mai multor miliarde de euro pentru sprijinirea populaţiei. Este un demers normal pe care, cu sinceritate vă spun, Guvernul României ar fi trebuit deja să-l fi făcut”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a precizat că inclusiv pensiile speciale sunt un subiect care va fi discutat la Bruxelles. Premierul a precizat că ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, va merge pe data de 28 august pentru a vorbi despre jalonul legat de pensiile de serviciu, iar Marcel Boloș va discuta despre reformele fiscal-bugetare.

„Concret, ministrul Muncii, doamna Bucura – Oprescu, va merge pe 28 august pentru a discuta despre jalonul  legat de pensiile speciale, după decizia CCR, un lucru cât se poate de normal. Domnul ministru de Finanţe, Marcel Boloş, va merge pentru o discuţie despre jaloanele referitoare la reforma fiscal-bugetară.

Ele sunt trecute ca şi jaloane în PNRR în următoarele cereri de plată. Nici nu se duce domnul ministru să ceară acceptul cuiva, a unor….Cred că ipocriţii care stau câteodată cu mâna întinsă după voturi să-şi aducă aminte ce reforme şi ce jaloane au trecut în PNRR, când au zis că vor fi scoase excepţiile din Codul Fiscal al României”, a afirmat premierul.

Vezi și: BNR se implică serios în ordonanța de austeritate a Guvernului „Pachetul de măsuri fiscal-bugetare ar fi de natură să accentueze corecția deficitului de cont curent”