- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marii contribuabili nu scapă de controalele inspectorilor fiscali. Președintele ANAF a anunțat că lista societăților care vor fi verificate a fost suplimentată

22 Apr, 10:49 • Lupu Alexandra
Anunț de ultimă oră pentru marii contribuabili! ANAF suplimentează lista societăților care vor fi verificate.
Marii contribuabili nu scapă de controalele inspectorilor fiscali. Președintele ANAF a anunțat că lista societăților care vor fi verificate a fost suplimentată

Inspectorii fiscali de la ANAF fac verificări pe bandă rulantă în ultima perioadă! Mai mult decât atât, șeful instituției a anunțat în urmă cu puțin timp că lista marilor contribuabili care vor fi controlați a fost suplimentată, relatează antena3.ro.

Marii contribuabili vor fi verificați de ANAF

Lucian Heiuș a declarat în urmă cu puțin timp că lista marilor contribuabili care vor fi verificați în cele ce urmează a fost suplimentată. Societățile trebuie să se aștepte în orice moment să primească o vizită de la inspectorii fiscali de la ANAF.

Președintele instituției a precizat că reprezentanții trebuie să dea curs controalelor pentru a afla ce se întâmplă la marile firme. Heiuș a menționat că inspectorii fiscali au rolul de a scoate la lumină sumele care, poate, nu sunt declarate, astfel, aceștia se vor orienta către Direcția de Mari Contribuabili.

Șeful ANAF a afirmat că au fost selectați 144 contribuabili la ora actuală care vor fi controlați de echipele de inspecție fiscală. Mai mult decât atât, pentru a suplimenta lista societăților unde se vor face verificări, președintele instituției a relatat că inspectori din diverse colțuri ale lumii vor primi delegare pentru a controla diferite societăți în cele ce urmează.

Citește și: Atenție, contribuabili! ANAF adoptă măsuri puternice. Nimeni nu mai scapă de plata impozitelor și taxelor

ANAF
ANAF

„Acolo unde este o masă mare impozabilă, la Direcția de Mari Contribuabili, acolo trebuie să facem controale să vedem ce se întâmplă la marile firme, să putem să aducem și să scoatem la lumină cât mai mult din sumele care, poate, nu sunt declarate.

Nu am o certitudine, dar pe analizele de risc pe care le vom face și pe controalele pe care le vom derula… Deja am selectat 144 de mari contribuabili care vor fi controlați de echipe de inspecție fiscală din teritoriu.

Pe lângă inspecțiile pe care le face Direcția de Mari Contribuabili cu aparatul propriu pe care îl are, ca să suplimentăm și să verificăm cât mai mulți din acești mari contribuabili, dăm delegare de competență la inspectori din alte colțuri ale țării ca să verifice aceste firme”, declară șeful ANAF.

Lucian Heiuș a menționat că un control durează între 6 și 8 luni la o mare companie. Măsurile au apărut drept o consecință a faptului că reprezentanții au constatat o gaură uriașă în bugetul de stat. În urmă cu puțin timp, Nicolae Ciucă a declarat că deficitul de colectare a taxelor, impozitelor și datoriilor aparține preponderent marilor contribuabili din țară.

Citește și: Nicolae Ciucă găsește vinovații pentru gaura de la buget: „Deficitul aparține marilor contribuabili”. Ce măsuri va lua premierul pentru „o mai bună chibzuială” a banilor publici