- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marile averi românești: poveștile neștiute ale milionarilor

08 Oct, 13:40 • Oprea Alina
Marile averi ale milionarilor români se fac din umbră, de aceea nu se speculează în presă despre acestea. Totuși, cum au fost făcute aceste averi?
Marile averi românești: poveștile neștiute ale milionarilor

Ai crede dacă ai știi ca nunțile, acum, se fac în castelele de la Lacul Como? Unul dintre milionarii secreți ai României și-a organizat nunta în unul dintre cele mai frumoase castele din Lacul Como. Mai mult decât atât, potrivit Antena3, au fost dezvăluite anumite secrete cu privire la modul în care aceste averi au fost făcute.

Citește mai multe despre: Caius Covrig: Cele mai TARI 8 caracteristici ale adevăraților milionari. Te ajută să te îmbogățești

Cine sunt cei care și-au organizat nunta la Lacul Como?

Locurile stabilite de nuntași sunt frecventate, de cele mai multe ori, de vedetele internaționale, dar, nu de curând, aceste locuri au avut protagonist un român.

Ceremonia religioasă a avut loc la Palatul d’Este, iar la Villa Erba a avut loc petrecerea de după ceremonie. Personajele principale includ milionarul Petre Niculae, cunoscut sub numele de don Pepe sau „Ducele construcțiilor”, unul dintre cei mai influenți constructori din România. Alături de el se află Maria Căpâlnaș, o tânără frumoasă care, în anul 2017, îndeplinea rolul de nașă la nunta lui don Pepe. În 2020, Maria a pus capăt căsniciei ei cu Costin Bacneanu, cunoscut sub numele de Așchiuță sau „regele termopanelor”, și a început o relație romantică cu Petre Niculae. Aceasta este acum tratată cu multă atenție și grijă de către Petre Niculae, care o răsfață.

Numărul de milionari este în creștere
Milionari

Milionarii României. Cine e Petre Niculae?

Petre Niculae – don Pepe – este unul dintre milionarii ascunși ai României, astfel că acesta evită pe cât de mult posibil tot ceea ce înseamnă monden sau tabloid, dar și politică. Acesta preferă ca viața lui să rămână privată din toate punctele de vedere.

Acesta s-a făcut remarcat prin firma sa de construcții, Pedro Construct, pe vâre a fondat-o în anul 1993, dar deține și unele dintre cele mai grandioase proiecte rezidențiale din București.

El este recunoscut sub numele de „regele blocurilor din Sectorul 6” și este fratele unui alt om milionar, Alin Niculae, care ocupă o poziție de vârf în lista Forbes, având afaceri în industria petrolului și în cea imobiliară. Numele său a fost asociat cu Sorin Blejnar în trecut, în contextul dezvăluirilor despre dosarul traficului ilegal de produse petroliere și scandalul legat de dispariția lui Codruț Marta.

Pe lângă aceasta, a fost partener de afaceri al proprietarului cunoscutului local „Bârlogul Lupilor,” unde în 2020 s-au produs celebre interceptări legate de dosarul Unifarm, cu presupuse negocieri pentru șpagă, conform celor relatate de Antena3.

Despre Bogdan Buzăianu

Bogdan Buzăianu este un alt milionar din România care a fost implicat și în mai multe probleme de lege în România.

Acesta deține proprietăți în valoare de milioane de euro în locuri precum Coasta de Azur, Elveția, Dubai și Africa și este cunoscut în cercuri internaționale. Numele său este asociat cu magazinul de lux House of Bijan din Beverly Hills, unde și alți oameni celebri ca Vladimir Putin, Barack Obama sau Steven Spielberg sunt clienți.

Cum a ajuns acolo? Există speculații neoficiale despre anumite sume, grandioase, de bani. Acesta a fost implicat în dosare penale cu privire la energia ieftină la Hidroelectrica acum 20 de ani și a avut conexiuni puternice cu politicienii în ultimii 25 de ani. Punctul culminant a fost în timpul președinției lui Traian Băsescu, când s-a relatat că a oferit o mașină de lux Mercedes-AMG în valoare de 148.000 de euro ca și cadou, conform celor relatate de Antena3.

Citește mai multe despre: Numărul românilor milionari în dolari, în creștere! Statul român este la egalitate cu Columbia și depășește Ungaria