- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 12-18 martie 2024. ANM anunță cum va fi vremea până la finele săptămânii

11 Mar, 16:23 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru următoarele zile. Se schimbă temperaturile în cea mai mare parte a țării.
Meteo 12-18 martie 2024. ANM anunță cum va fi vremea până la finele săptămânii

Conform meteorologilor de la ANM, la noapte, cerul va fi noros și temporar va ploua pe arii relativ extinse, iar în Carpații Meridionali, la altitudini mai mari de 1700 m vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă și va fi viscol. În Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp și izolat peste 25 l/mp.

Local și temporar vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în prima parte a nopții, în Banat, sudul Crișanei și în Carpații Meridionali rafalele vor fi în general de 55…65 km/h, în timp ce pe creste vor depăși 80…90 km/h. Temperaturile minime se vor situa între 2 și 9 grade.

De partea cealaltă, În București, cerul va fi noros și temporar va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în prima parte a nopții (viteze în general de 35…45 km/h). Temperatura minimă va fi de 5…7 grade.

Meteo marți, în România

Vremea va fi închisă și va ploua, moderat cantitativ în jumătatea de est a țării (se vor acumula 15…20 l/mp și izolat peste 25 l/mp), și pe arii în general restrânse, slab cantitativ în rest. La munte, la altitudini mari vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe parcursul zilei și la începutul nopții, local în jumătatea de est a teritoriului, cu rafale în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor situa între 5 și 17 grade, iar cele minime între 2 și 7 grade.

Meteo București

Vremea va fi închisă și temporar va mai ploua slab. Vântul va sufla moderat ziua, însă noaptea va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 13?14 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 5 grade.

Meteo miercuri, în România

Vremea va fi în continuare închisă, iar local și temporar vor fi precipitații în toate regiunile. Va ploua, iar îndeosebi din a doua parte a intervalului, la munte, în special la altitudini mari, precum și în nordul Moldovei vor fi precipitații mixte. Pe alocuri se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în sud-vest. Temperaturile maximele se vor încadra între 5 și 16 grade, iar minimele între 0 și 7 grade.

Meteo București

Vremea va fi în continuare închisă și temporar va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 12 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade.

meteo
meteo

Meteo joi, în țară

Valorile termice vor fi în ușoară scădere în majoritatea zonelor, cele diurne se vor situa în general în jurul mediilor climatologice specifice la mijlocul lunii martie, iar cele din timpul nopții vor fi mai ridicate decât normele perioadei. Cerul va fi mai mult noros; va ploua pe arii relativ extinse în sud-vest și centru și local în restul țării, la munte, la altitudini de peste 1500 m, vor fi ninsori sau lapoviță, iar precipitații mixte vor fi trecător și în zona subcarpatică din Moldova. Izolat cantitățile de apă pot depăși 15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 14 grade, cu valorile cele mai coborâte în Moldova, iar minimele vor fi cuprinse între 0 și 6 grade. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

Meteo București

Valorile termice, în ușoară scădere, vor fi apropiate de normele perioadei. Cerul va fi mai mult noros și va ploua temporar, îndeosebi în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 2…3 grade.

Meteo vineri, în România

Valorile termice diurne vor crește față de intervalul anterior, cu precădere în regiunile extracarpatice și se vor situa ușor peste normele perioadei în cea mai mare parte a țării. Pe parcursul zilei, cerul va avea înnorări și va ploua pe arii relativ extinse în sud-vest și centru, precum și în zonele submontane și pe alocuri în restul teritoriului, iar la munte, la peste 1500 m altitudine, vor fi ninsori sau lapoviță. Noaptea, precipitațiile se vor mai semnala izolat, iar cerul va deveni treptat variabil. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 0 și 5 grade. În special în a doua parte a nopții, pe arii restrânse va fi ceață.

Meteo București

Vremea se va încălzi ușor. Cerul va avea înnorări mai ales ziua când vor fi posibile ploi slabe, trecătoare. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă se va situa în jurul a 13 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade. La sfârșitul intervalului, vor fi condiții de ceață.

Estimări meteo duminică, luni

Valorile termice vor crește de la o zi la alta, vremea devenind caldă în toată țara. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jumătatea de nord-vest a teritoriului. În București, vremea va continua să se încălzească și trecător vor fi posibile ploi slabe.

Ai mai putea citi: Un nou val de scumpiri aduce mișcări surpriză pe piețele rezidențiale din marile orașe. Oradea a depășit Timișoara. În cât timp se vinde un apartament?

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult