- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 20-22 martie. Se întoarce iarna în plin sezon de primăvară. Anunțul ANM

19 Mar, 15:21 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza pentru la noapte și următoarele zile. Vremea se menține rece în mare parte a țării.
Meteo 20-22 martie. Se întoarce iarna în plin sezon de primăvară. Anunțul ANM

Conform meteorologilor de la ANM, la noapte, cerul va fi variabil spre mai mult senin în regiunile vestice și parțial în cele sudice, dar va avea înnorări în restul teritoriului; vor fi precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare în Moldova, mixte în sudul și estul Transilvaniei, dar izolat posibil și în nordul și estul Munteniei, precum și în Dobrogea. La munte, mai ales în Carpații Orientali și local în Carpații Meridionali va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în regiunile estice (rafale în general de 40…50 km/h). Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 și 2 grade. Izolat se va semnala ceață și brumă.

Meteo București: Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 1…2 grade, ușor mai coborâtă în zona periurbană.

Meteo miercuri, în țară

Valorile termice vor fi în ușoară creștere față de ziua anterioară în majoritatea zonelor și se vor situa în general în jurul normelor perioadei. Înnorările vor fi mai persistente în nordul, centrul și estul țării, precum și în zonele montane, iar în restul teritoriului cerul va fi temporar noros. Local, vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare în Moldova, mixte în sudul și estul Transilvaniei și mai ales ploi și lapoviță în Maramureș, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și izolat în Crișana. În zona montană va ninge în general slab cantitativ.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, local în estul și sud-estul teritoriului (cu rafale în general de 40…50 km/h) și în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 4 grade. Noaptea, izolat vor fi condiții de ceață și se va produce brumă.

meteo
meteo

Meteo București

Valorile termice diurne vor fi în creștere față de ziua anterioară și se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros și vor fi posibile ploi de scurtă durată mai ales în a doua parte a zilei și în prima parte a nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

Meteo joi, în țară

În jumătatea de est a țării, valorile termice diurne vor fi în general mai scăzute decât în mod normal la această dată, cerul va avea înnorări și îndeosebi pe parcursul zilei, local și temporar vor fi precipitații mixte în Moldova și în Transilvania și mai ales ploi în Dobrogea și Muntenia. În Carpații Orientali și în jumătatea de est a Carpaților Meridionali pe spații mici vor predomina ninsorile. În restul teritoriului, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, iar cerul va fi variabil.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale pe crestele montane și în regiunile estice și sud-estice (cu rafale în general de 40…50 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 5 grade. La începutul și la sfârșitul intervalului, pe arii restrânse va fi ceață, iar noaptea pe alocuri se va produce brumă.

Meteo București

Valorile de temperatură se vor menține apropiate de cele specifice în ultima decadă a lunii martie. Cerul va avea înnorări, iar în cursul zilei temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade.

Meteo vineri, în țară

Valorile termice, în creștere semnificativă față de ziua precedentă în estul și în sud-estul țării, se vor situa în general în jurul celor normale în ultima decadă a lunii martie. Cerul va avea înnorări temporare în prima parte a intervalului, apoi va deveni variabil. Vor fi ploi slabe pe alocuri în Maramureș, Crișana și nordul Transilvaniei și pe spații mici în Banat, iar în primele ore izolat posibil și în sud-estul teritoriului; la munte, în special în nordul Carpaților Orientali, vor fi precipitații mixte.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 6 grade. Dimineața și noaptea izolat se va semnala ceață, iar la sfârșitul intervalului în Transilvania, nordul Moldovei și în dealurile sudice vor fi condiții de brumă.

Meteo în București

Valorile termice vor fi în ușoară creștere, dar se vor menține apropiate de normele perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 1…3 grade.

Vezi și: Alertă meteo de ninsori în România. ANM, anunț de ultimă oră privind ciclonul polar

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult