- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 29 septembrie – 5 octombrie. Meteorologii anunță cum va fi vremea până joia viitoare

28 Sep, 18:09 • Bumbeneci Diana
ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele zile. Iată cum va fi vremea până joia viitoare.
Meteo 29 septembrie - 5 octombrie. Meteorologii anunță cum va fi vremea până joia viitoare

La noapte, cerul va fi variabil în sud-estul şi centrul ţării şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi pe arii restrânse în Dobrogea, în special pe litoral, unde vor fi rafale de cel mult 50…55 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1…2 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 18…20 de grade pe litoral. Spre sfârşitul intervalului, izolat, vor fi condiţii de ceaţă, anunță ANM.

Meteo vineri, în țară

Valorile termice diurne, comparabile cu cele din perioada anterioară, vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de caldă pentru sfârşit de septembrie, cu maxime ce se vor încadra între 23 şi 30 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la munte şi în sud-estul ţării, însă numai în sudul Dobrogei vor fi condiţii ca izolat să plouă slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua, rafale de 40…55 km/h, în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi de la 2…4 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali până la 18…19 grade pe litoral. În primele ore şi spre sfârşitul intervalului, se va semnala ceaţă pe areale restrânse, cu precădere în depresiunile şi pe văile din nordul, nord-estul şi centrul ţării.

În București, vremea va fi deosebit de caldă pentru sfârşit de septembrie, cu o temperatură maximă de 28…29 de grade şi o minimă de 12…14 grade. Cerul va fi variabil, iar pe timpul zilei vântul va sufla în general moderat, cu rafale de până la 30…40 km/h.

Vezi și: Mare atenție, pensionari! La Guvern se lucrează pe 3 scenarii pentru recalcularea pensiilor

Meteo sâmbătă

Vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit datei în toată ţara. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi izolat ploi slabe în vestul şi nordul teritoriului, iar la începutul intervalului, posibil şi în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări ziua în Muntenia şi Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 şi 29 de grade, iar cele minime între 7 şi 18 grade, mai scăzute în depresiuni. Dimineaţa şi noaptea, izolat vor fi condiţii de ceaţă. În București,vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 11…14 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat pe parcursul zilei.

Meteo duminică

Valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă, astfel încât se vor apropia de cele caracteristice datei, în vestul, centrul şi nordul ţării, unde şi cerul va prezenta înnorări, cu probabilitate ridicată ca pe alocuri să plouă slab. În celelalte zone va fi în continuare mult mai cald, cerul variabil, iar condiţiile de ploaie reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în est, sud-est, dar şi în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 29 de grade, iar cele minime între 6 şi 17 grade. Dimineaţa, izolat se va semnala ceaţă, îndeosebi în zonele depresionare.

În București, valorile termice vor fi în continuare mult mai ridicate decât cele specifice datei, astfel că temperatura maximă va fi de 27…29 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade. Cerul va avea înnorări temporare, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat.

Meteo luni

Valorile termice vor scădea şi în sudul şi sud-estul teritoriului, astfel că, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade în toată ţara. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi izolat ploi slabe după-amiaza, cu o probabilitate mai ridicată în zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în est şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 25 de grade, iar cele minime între 5 şi 15 grade, mai scăzute în depresiuni. Izolat, se va semnala ceaţă.

În București, vremea se va răci faţă de ziua precedentă şi va deveni normală sub aspect termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 9…12 grade.

Meteo marți, miercuri și joi

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la începutul lunii octombrie în primele două zile, apoi se va răci. Probabilitatea de ploaie va creşte în a doua parte a intervalului. În Capitală, în primele două zile vremea va fi mai caldă decât în mod normal, apoi se va răci. Probabilitatea de ploaie va creşte în a doua parte a intervalului.

Vezi și: Mai mulți bani la pensii în octombrie! Ministerul Muncii a anunțat data la care poștașul va aduce bani în plus pentru pensionari

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult