- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 3-6 august 2023. Se schimbă radical vremea în România

02 Aug, 17:01 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele zile. Temperaturile scad, iar ploile și canicula vor fi resimțite în teritoriu.
Meteo 3-6 august 2023. Se schimbă radical vremea în România

La noapte, cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificari izolate. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22 de grade pe litoral.

Meteo joi, în țară

Valul de căldură se va extinde în regiunile vestice, sudice și sud-estice, unde pe arii relativ extinse va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În restul teritoriului vremea va fi călduroasă. Temperaturile maximele se vor încadra între 28 de grade în nordul litoralului și 38 de grade în Lunca Dunării, iar minimele între 15 și 25 de grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, spre 11 grade. Cerul va fi variabil în nord-vestul țării și la munte, unde izolat seara și noaptea vor fi posibile averse slabe și descărcări electrice și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și la moderat, cu intensificări izolate.

În București, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să depășească ușor pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 35…37 de grade, iar cea minimă de 19…22 de grade. Cerul va fi mai mult senin și vântul în general slab.

Vineri, în România, valul de căldură va cuprinde toată țara și se va intensifica, pe arii extinse va fi caniculă, iar disconfort termic foarte accentuat se va resimți în majoritatea zonelor, astfel că indicele temperatură-umezeala (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în mare parte din zi; temperaturile maxime se vor încadra între 32 și 39 de grade, izolat posibil în jurul a 40 de grade în sudul extrem. Minimele termice vor fi cuprinse între 17 și 25 de grade, ușor mai coborâte în depresiuni. Pe litoral, valorile termice diurne vor fi agreabile, de 28…30 de grade. Cerul va fi variabil, cu perioade scurte în care pe spații mici vor fi înnorări, averse slabe și oraje -după-amiaza în zonele montane și submontane, iar seara și noaptea în vest-nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale, mai ales în a doua parte a intervalului, la altitudini mari la munte și izolate în celelalte zone.

În București, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă, iar disconfortul termic foarte accentuat; temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 39 de grade, cea minimă va fi de 20…22 de grade și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși semnificativ pragul critic de 80 de unități în mare parte a zilei. Cerul va fi mai mult senin și vântul va sufla în general moderat.

Meteo sâmbătă

Valorile termice se vor pondera în cea mai mare parte a țării, cu precădere în vest-sud-vest, totuși pe arii extinse disconfortul termic se va menține ridicat și canicula va persista în special în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 28…30 de grade pe litoral și în extremitatea de vest a țării și 37…38 de grade în Lunca Dunării. Gradul de instabilitate atmosferică va fi foarte accentuat în regiunile vestice unde vor fi ploi torențiale, frecvente oraje, local vijelii puternice și izolat grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă importante (în medie de 25…40 l/mp, iar în Banat posibil peste 50 l/mp). În restul teritoriului, cerul va fi variabil, vântul va sufla în general moderat, iar fenomene convective vor fi posibile după-amiaza izolat la munte, iar noaptea se vor semnala local în Oltenia și sud-vestul Munteniei. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 13 și 21 de grade.

Meteo
Meteo

În București, valorile termice se vor pondera, totuși canicula va persista, iar disconfortul termic va fi în continuare ridicat. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări spre sfârșitul intervalului când vor fi posibile averse. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Meteo duminică, în țară

În majoritatea regiunilor, valorile termice vor fi în scădere accentuată, iar vremea va fi instabilă, cu înnorări accentuate și pe arii extinse averse ce vor acumula local -cu precădere în zonele montane- cantități însemnate de apă. În est și în sud-est, vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în Moldova, iar disconfortul termic se va menține ridicat; cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi local vor fi dezvoltări noroase convective, frecvente descărcări electrice, averse ce pot avea și caracter torențial și izolat vijelii. Probabilitatea ca pe suprafețe restrânse să cadă grindină va fi relativ ridicată în majoritatea regiunilor. Vântul va avea intensificări temporare în cea mai mare parte a teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 21…23 de grade în zona de deal din Banat și Crișana și în jurul a 34 de grade în Moldova, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 12 și 20 de grade.

În București, vremea se va mai răcori, dar va fi în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse, posibil moderate cantitativ, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 30 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

Vezi și: 1 august vine cu cele mai mari schimbări în România. Guvernul anunță modificările uriașe care vor avea loc începând de mâine

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult