- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 30 martie – 5 aprilie 2024. ANM anunță schimbări majore de vreme

29 Mar, 15:38 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la ANM au actualizat prognoza pentru următoarele zile. Vremea se schimbă în România.
Meteo 30 martie - 5 aprilie 2024. ANM anunță schimbări majore de vreme

Conform ANM, cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 0…3 grade în estul Transilvaniei şi 14…15 grade în dealurile vestice. Izolat va fi ceaţă.

Meteo București

Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 7…10 grade.

Meteo sâmbătă, în țară

Vremea va fi frumoasă şi va continua să se încălzească, astfel că valorile termice vor fi semnificativ mai ridicate decât cele normale la sfârşitul lunii martie (în general cu 10 grade peste normele climatologice). Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 28 de grade, uşor mai mici pe litoral şi în deltă unde se vor înregistra 15…21 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 2…5 grade în depresiunile din estul şi sud-estul Transilvaniei şi 16 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane, precum şi în estul, sud-estul şi vestul teritoriului.

Meteo București

Vremea va fi frumoasă şi va continua să se încălzească, astfel că valorile termice vor fi semnificativ mai ridicate decât cele specifice la sfârşitul lunii martie (cu 10 grade peste media climatologică). Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea minimă va fi de 7…10 grade.

Meteo duminică, în țară

Vremea se va menţine frumoasă şi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, urmând a se înregistra valori de temperatură cu 10…12 grade peste normele climatologice în cea mai mare parte a ţării; astfel, maximele se vor încadra între 23 şi 29 de grade (mai coborâte în deltă şi pe litoral unde vor fi 15…20 de grade), iar minimele vor fi cuprinse între 2…5 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi în jurul a 15 grade în zona de deal din Banat şi Crişana. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificări pe crestele montane şi în regiunile vestice şi sud-estice.

Meteo București

Vremea va fi în continuare frumoasă şi semnificativ mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă; temperatura maximă va fi de 28…29 de grade (cu 12 grade peste media multianuală a datei), iar cea minimă de 9…12 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Meteo luni, în țară

Vremea va fi semnificativ mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 31 de grade, cu valori mai coborâte în deltă, spre 18 grade. Cerul va fi mai mult senin ziua, însă în a doua parte a intervalului se va înnora treptat, iar aria ploilor se va extinde în vestul, centrul şi nordul ţării. Vor fi mai ales averse, izolat mai însemnate şi posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi în jumătatea de vest a teritoriului, în special în cursul nopţii. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 4 şi 15 grade.

Meteo București:

Valorile termice vor mai creşte uşor, astfel că temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 11…14 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări la sfârşitul intervalului.

meteo
meteo

Meteo marți în țară

Valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul anterior, astfel că în vestul, centrul şi nordul ţării vremea va fi apropiată de normalul perioadei, dar se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 12 grade. Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua local în regiunile intracarpatice şi doar izolat în rest. Ploile vor fi şi sub formă de aversă şi izolat însoţite de descărcări electrice. Pe crestele montane vor fi şi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în toate regiunile.

Meteo București

Vremea se va răcori, dar valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele specifice datei. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 8 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului.

Meteo miercuri, joi și vineri

Valorile termice vor avea mici variaţii de la o zi la alta, dar se vor menţine peste cele specifice perioadei în majoritatea regiunilor. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la începutul intervalului. Meteo București: Valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice începutului de aprilie. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Citește: Noul terminal al Aeroportului Internațional Timișoara devine operațional de astăzi! Sorin Grindeanu, declarații de ultimă oră

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult