- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 31 ianuarie – 3 februarie 2024. ANM anunță cum va fi vremea în România

30 Jan, 23:23 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea la noapte și în zilele următoare. Vremea se menține rece în teritoriu.
Meteo 31 ianuarie - 3 februarie 2024. ANM anunță cum va fi vremea în România

Conform ANM, la noapte, vremea va fi rece, iar în Transilvania, Maramureș și în dealurile subcarpatice, local va fi ger. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între -12 și 1 grad, cu valori mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei până spre -20 de grade. Pe alocuri va fi ceață, cu o probabilitate mai mare în centrul și nord-estul teritoriului.

În București, vremea va fi rece. Temperatura minimă va fi de -5…-3 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -8 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab.

Meteo miercuri, în țară

Valorile termice diurne vor crește ușor în cea mai mare parte a țării, însă dimineața și noaptea vremea va fi în continuare rece, local geroasă în Transilvania. Cerul va fi variabil în vestul, nordul și centrul țării și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor situa între -1 și 12 grade, cu cele mai mari valori în zonele deluroase, iar cele minime se vor situa între -9 și 0 grade, mai mici în depresiunile Carpaților Orientali până în jurul a -15 grade. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va forma ceață.

Meteo București

Vremea se va menține rece dimineața și noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -4…-2 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -7 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Meteo joi, în țară

Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit la această dată, astfel că vor fi maxime cuprinse în general între 4 și 12 grade, iar minimele se vor încadra între -6 și 4 grade. Cerul se va înnora treptat dinspre nord-vest și mai ales din orele serii vor fi precipitații slabe în vestul, centrul și nordul țării și izolat în rest. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând Maramureșul și Transilvania unde în cursul nopții trecător vor fi și lapoviță sau ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Pe alocuri vor fi condiții de polei, cu o probabilitate mai mare în Moldova. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană, cu rafale mai intense îndeosebi pe creste, dar local la viteze mai mici – în a doua parte a intervalului și în sud-vestul și nord-estul teritoriului. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va forma ceață.

meteo
meteo

Meteo București

Valorile termice, în special cele diurne, se vor situa peste mediile climatologice ale începutului de februarie. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad, mai scăzută în zona preorășenească spre -5 grade. Cerul va fi mai mult senin ziua și se va înnora treptat noaptea, când trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat.

Meteo vineri, în țară

Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul anterior, astfel maximele vor fi cuprinse între -1 și 10 grade, iar minimele se vor încadra între -7 și 1 grad. În regiunile intracarpatice vor fi înnorări în general persistente și pe suprafețe mici se vor semnala precipitații slabe mixte. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros și doar izolat, cu o probabilitate mai mare în sud, la începutul intervalului, va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte – cu rafale mai intense în zona înaltă, dar pe parcursul zilei și în zonele joase din centru, est și sud-vest.

Meteo București

Valorile termice diurne se vor situa în continuare peste normele perioadei. Cerul va fi temporar noros și mai ales ziua probabilitatea de ploaie va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 7 grade, iar cea minimă va fi de -4…-2 grade.

Meteo sâmbătă, în țară

Valorile termice vor fi în creștere ușoară și îndeosebi cele diurne se vor situa peste normele perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 11 grade, iar cele minime între -5 și 5 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și pe arii restrânse precipitații mai ales sub formă de ploaie, ziua în regiunile nordice, iar seara și noaptea în vest, nord-vest și centru. La munte vor fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile extracarpatice și la munte.

Meteo București

Regimul termic, în special cel diurn, se va situa peste normalul perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de -3…0 grade.

Ai putea citi: Sorin Grindeanu dă de pământ cu conducerea Portului Constanța. „Toată conducerea Portului Constanța o destitui dacă acest lucru se adeverește”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult