- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 4-6 ianuarie 2024. ANM anunță lapoviță și ninsoare în România

04 Jan, 08:36 • Bumbeneci Diana
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele zile. Iată cum va fi vremea în teritoriu.
Meteo 4-6 ianuarie 2024. ANM anunță lapoviță și ninsoare în România

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță că joi, în România, vremea se va încălzi față de ziua anterioară, în special în regiunile extracarpatice, și va fi deosebit de caldă pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 și 15 grade, iar cele minime între 0 și 8 grade. Pe parcursul zilei vor fi înnorări temporare și va ploua pe arii extinse în vestul, sud-vestul și centrul țării și local în rest. Noaptea, cerul se va degaja în mare parte din țară, iar ploi slabe vor mai fi doar pe arii restrânse, îndeosebi în centrul și sud-vestul țării.

La munte, cantitățile de apă vor mai depăși izolat 10…15 l/mp, iar la altitudini mari precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi în Carpații Orientali, Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, cu viteze la rafală de 60…80 km/h și de peste 90…100 km/h pe creste, dar local și temporar și în zonele joase de relief, în general cu viteze de 45…55 km/h. Dimineața și noaptea, izolat, în zonele joase de relief vor fi condiții de ceață.

Meteo București

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va avea unele înnorări după-amiaza și seara, când vor fi condiții pentru ploi slabe. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 35…40 km/h. Temperatura maximă va fi de 13…15 grade, iar cea minimă de 3…5 grade.

meteo
meteo

Meteo vineri, în țară

Vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării, cu maxime termice cuprinse, în general, între 6 și 15 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului în vestul țării, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua, pe alocuri în est și la munte, cu viteze mai mari în zona înaltă a Carpaților Orientali. Temperaturile minime se vor situa între -3 și 8 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până spre -7 grade, dar și mai ridicate în Dealurile de Vest, până la 10 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse în zonele joase din centru, sud și est se va semnala ceață.

Meteo București

Vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 2…3 grade. Spre sfârșitul intervalului va crește probabilitatea de formare a ceții.

Meteo sâmbătă, în țară

Vremea va continua să fie deosebit de caldă pentru această dată calendaristică. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -3 și 10 grade, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei. Cerul va fi temporar noros, local vor fi ploi slabe cantitativ, în timp ce la peste 1800 m altitudine vor fi posibile și precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la altitudini de peste 1500 m, în sudul Banatului și pe litoral. Noaptea și dimineața, izolat și pentru intervale scurte de timp, se va forma ceață în zonele joase.

Meteo București

Vremea va continua să fie mult mai caldă decât în mod normal. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 5…6 grade. Dimineața și noaptea este posibil să se formeze ceață.

Poți citi azi și: Se schimbă radical vremea după Anul Nou. Meteorologii anunță o nouă prognoză pentru 4 săptămâni

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult