- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 5 martie – 1 aprilie 2024. ANM anunță vreme neobișnuită în România

05 Mar, 10:10 • Bumbeneci Diana
Prognoza meteo pe patru săptămâni a fost actualizată de meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie. Iată cum va fi vremea până la 1 aprilie 2024.
Meteo 5 martie - 1 aprilie 2024. ANM anunță vreme neobișnuită în România

Specialiștii de la ANM anunță că în luna martie vremea va fi mai caldă decât este normal în această perioadă în întreaga țară. De asemenea, în unele zone, cantitățile de precipitații vor fi excedentare.

Prognoza meteo pe patru săptămâni

Potrivit ANM, în săptămâna 4-11 martie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile vestice și nord- vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în extremitatea de nord a Carpaților Orientali.

În săptămâna 11–18 martie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane din jumătatea vestică a țării.

În săptămâna 18–25 martie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în majoritatea regiunilor.

Vezi și: ROBOR 4 martie. BNR anunță vestea momentului pentru românii cu rate

meteo
meteo

În săptămâna 25 martie–1 aprilie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, a precizat ANM.

Cum va fi vremea azi?

Conform meteorologilor de la ANM, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare şi local va ploua sub formă de aversă în regiunile intracarpatice, unde izolat vor fi posibile descărcări electrice, şi pe alocuri în sudul ţării. În zona montană înaltă, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi nordul Moldovei (viteze în general de 35…45 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 19 grade, iar cele minime între -1 şi 6 grade. Dimineaţa şi mai ales noaptea, pe arii restrânse se va forma ceaţă.

Ai mai putea citi și: Meteo 5-7 martie 2024. ANM anunță schimbări de temperatură în România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult