- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministerul Educației a republicat ierarhia de admitere la liceu. Listele pe județe

05 Jul, 21:02 • Lupu Alexandra
Ministerul Educației a republicat ierarhia absolvenţilor clasei a VIII-a pentru admiterea la liceu. Iată lista pe județe.
Ministerul Educației a republicat ierarhia de admitere la liceu. Listele pe județe

Ierarhia pe judeţe a absolvenţilor clasei a VIII-a care participă la admiterea în învăţământul liceal pentru anul şcolar 2023-2024 a fost republicată astăzi, 5 iulie, informează stiripesurse.ro. Republicarea a avut loc la scurt timp după gafa Ministerului Educației, care a publicat inițial o listă greșită.

Ministerul Educației a republicat ierarhia de admitere la liceu

Ierarhia pe judeţe a absolvenţilor clasei a VIII-a care participă la admiterea în învăţământul liceal pentru anul şcolar 2023-2024 a fost republicată astăzi, 5 iulie, și poate fi consultată AICI. Ierarhizarea candidaților se face în ordinea descrescătoare a mediei de admitere. Pentru mediile egale se aplică criteriile de departajare, în ordine, respectiv: nota obținută la proba de Limbă și literatura română, nota obținută la proba de Matematică, nota obținută la proba de Limba și literatura maternă, dacă este cazul și media de absolvire a claselor V-VIII.

Vezi și: Gabi Bartic, CEO Brio, șterge pe jos cu Evaluarea Națională în ziua în care Iohannis a anunțat reforma din Educație: ”Ce importanță are dacă elevii care au intrat cu 9.70 la liceu nu iau Bacalaureatul”

„În privinţa criteriului al treilea de departajare, precizăm că acesta se aplică doar candidaţilor care au optat pentru includerea, în calculul mediei de admitere, a notei obţinute la Limba şi literatura maternă şi care pot opta şi pentru înscrierea în unităţi de învăţământ cu predare în Limba maternă”, precizează Ministerul Educaţiei.

Înscriere liceu
Înscriere liceu

Ministerul Educației a informat că eroarea de algoritm de la publicarea ierarhiei candidaților din data de 4 iulie nu afectează procesul de completare a opțiunilor și repartizarea computerizată a candidaților.

„Dat fiind că, marți, 4 iulie, s-au identificat neconcordanțe în aplicația informatică în ceea ce privește ordinea de aplicare a criteriilor de departajare stabilită prin Metodologia de organizare și desfășurare a admiterii în învățământul liceal, Ministerul Educației a solicitat reprezentanților furnizorului de servicii informatice retragerea ierarhiei pentru verificarea corectitudinii aplicării criteriilor de departajare, respectiv remedierea erorilor și, ulterior, publicarea actualizată. Precizăm că nu este afectată integritatea bazei de date și că situația a fost generată de o eroare a algoritmului pentru aplicarea ordinii criteriilor de departajare.

De asemenea, menționăm că situația creată nu afectează procesul de completare a opțiunilor și repartizarea computerizată a candidaților, în cadrul admiterii la liceu. Totodată, precizăm că, în conformitate cu prevederile calendarului admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023 – 2024, anunțarea ierarhiei la nivel județean/al municipiului București este prevăzută a se realiza în data de 5 iulie.

Înțelegem importanța acestui moment pentru toți cei implicați, absolvenți și părinții acestora. Vă asigurăm că facem demersuri pentru ca toate procesele care vizează sistemul de învățământ să se deruleze în bune condiții și pentru ca, atunci când se produc erori, acestea să fie remediate în timp util, pentru a nu-și produce efecte”, a transmis Ministerul Educației.

Citește și: Cum se completează fişa de încriere la liceu. Ordinea opţiunilor pentru a prinde loc la liceul dorit