- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mircea Badea ironizează controlul ANAF la OMV: „De populisme de-astea penibile îmi e jenă rău! Deci știrea asta pute a brânză de burduf.”

17 Jan, 09:05 • Cornel Ghimeșan
În contextul în care ANAF a anunțat că urmează să efectueze o serie de controale la OMV, după ce gigantul austriac a refuzat să plătească taxa de solidaritate, Mircea Badea a ironizat demersul Agenției Naționale de Administrație Fiscală, afirmând că acesta ar fi „patriotism de fasolică”.
Mircea Badea ironizează controlul ANAF la OMV: „De populisme de-astea penibile îmi e jenă rău! Deci știrea asta pute a brânză de burduf.”

ANAF a anunțat că urmează să controleze OMV, după ce compania a refuzat să plătească taxa de solidaritate, adică taxa pe supraprofit. Demersul anunțat de Agenția Națională de Administrație Fiscală nu a scăpat de ironiile lui Mircea Badea, care a comentat dur această situație în emisiunea pe care o moderează.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre scenariul „Maia Sandu, candidat la președinția României”: „Nimeni nu o poate împiedica. Eu o susțin, chiar dacă suntem din familii politice diferite”

„Deci știrea asta pute a brânză de burduf. Este patriotismul de fasolică. Deci îmi era jenă să mă uit la această știre. Deci asta în care ANAF-ul se duce peste companie hulpav… Am râs, am râs foarte mult, e amuzant. Hai dracu’ să ne ocupăm niște lucruri serioase, că de populisme de-astea penibile îmi e jenă rău”, a spus Mircea Badea, la Antena 3 CNN. 

Comentariul lui Mircea Badea apare în contextul în care Lucian Heiuș, președintele ANAF, a declarat că urmează o etapă în care Agenția va efectua mai multe controale la firmele din România pentru a verifica plata taxei de solidaritate. Una dintre primele companii vizate este gigantul austriac OMV, care a refuzat să plătească taxa de solidaritate, taxa pe supraprofit.

Care sunt firmele și companiile țintite de ANAF

Agenția Națională de Administrație Fiscală începe aceste verificări care vizează firmele care se încadrează în ordonanța 186.

„Începând de astăzi vor fi verificate multe societăți care ar trebui să se încadreze în ordonanță 186 verificăm modul de calcul a cifrei de afaceri și dacă se încadrează în acel prag de 75 % din total cifră de afaceri pe cele 4 coduri CAEN care sunt prevăzute în ordonanță 186.

ANAF controlează OMV
ANAF controlează OMV

Sunt niște verificări ample. Am estimat că ele durează undeva în jur de 10 zile. La finalul acestei perioade, eu cred că o să am o listă foarte clară cu câte societăți din România datorează contribuția de solidaritate, iar după aceea o să așteptăm termenul de 25 iunie care este prevăzut în ordonanță, când trebuie să fie declarat și achitată această contribuție.

Facem și verificări documentare. Avem și oameni care sunt pe teren și la OMV și la alte companii unde verificăm documentele. Discutăm cu reprezentanții companiilor să vedem modelul de business, să vedem modul în care și-au calculat cifra de afaceri.

Noi avem clar legislația fiscală din România și știm cum trebuie să fie aplicată și acolo unde constatăm că ea nu a fost respectat le solicităm să-și facă calcule corecte”, a spus preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN.

Alte articole: Anunț important pentru români. Până la ce dată se mai poate cumpăra vechimea în muncă

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult