- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nouă majorare de tarife la CFR Călători: Ce schimbări vor avea loc și cum te afectează în 2024

27 Mar, 18:36 • Bumbeneci Diana
CFR majorează prețurile. Românii care călătoresc cu trenul vor scoate mai mult din buzunar pentru biletele pe rute interne și externe.
Nouă majorare de tarife la CFR Călători: Ce schimbări vor avea loc și cum te afectează în 2024

Recent, directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, a emis o hotărâre importantă care va avea un impact semnificativ asupra costurilor călătoriilor cu trenul în România. Decizia a fost deja aprobată și vine cu modificări substanțiale ale tarifelor practicate de către această companie feroviară de stat.

CFR scumpește mai multe servicii

În urma acestei hotărâri, majoritatea unor tarife rămâne neschimbată, însă există excepții notabile. De exemplu, tarifele pentru suplimentele de pat la vagoanele de dormit și cușetă au fost ajustate. Astfel, pentru suplimentul de cabină single la vagonul de dormit, costul va crește la 225 de lei, comparativ cu tariful actual de 210 lei. De asemenea, tariful pentru cabina cu două locuri va fi de 120 de lei, față de 105 lei cât este în prezent, iar pentru cea cu trei locuri se va plăti 100 de lei, în loc de 85 de lei.

Vezi și: Se anulează mai multe trenuri în România. Lista transmisă de CFR Călători

În ceea ce privește călătoriile internaționale, se va observa o majorare și în acest sens. CFR Călători utilizează cabine cu trei paturi pentru aceste trasee, ceea ce va duce la o creștere a costurilor pentru călătoriile către destinații precum Budapesta sau Viena.

CFR
CFR

Suplimentele pentru pat la vagoanele cușetă vor fi și ele ajustate, astfel încât patul într-o cabină cu patru locuri va costa 78 de lei, iar într-una cu șase locuri, 58 de lei.

Aceste modificări vor intra în vigoare începând cu data de 1 aprilie, conform anunțului oficial. Într-o majorare anterioară a tarifelor, care a avut loc în luna decembrie a anului precedent, biletele de tren s-au scumpit în medie cu 8,8%.

Este important pentru călători să fie conștienți de aceste schimbări și să își planifice călătoriile ținând cont de noile tarife. Așadar, este recomandat să fie la curent cu informațiile actualizate și să își ajusteze planurile în consecință.

Ai mai putea citi și: 16 noi locomotive electrice ajung la CFR. Alstom primește contractul de 760 milioane lei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult