- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noutăți în programul Casa Verde Fotovoltaice 2024. Se oferă mai mulți bani beneficiarilor din acest an! Ce trebuie să faci pentru a primi 30.000 de lei

29 May, 17:51 • Fundeanu Madalina
Casa Verde Fotovoltaice 2024 vine cu noutăți. Beneficiarii pot primi mai mulți bani în acest an!
Noutăți în programul Casa Verde Fotovoltaice 2024. Se oferă mai mulți bani beneficiarilor din acest an! Ce trebuie să faci pentru a primi 30.000 de lei

Au apărut noutăți în programul Casa Verde Fotovoltaice care se desfășoară în acest an! Sesiunea din 2024 aduce o posibilă finanțare suplimentară pentru beneficiarii care se vor înscrie în această perioadă, informează Agro TV.

Casa Verde Fotovoltaice 2024. Beneficiarii pot primi mai mulți bani în acest an!

Astfel, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) are în plan să ofere bani și pentru instalarea acumulatorilor pentru stocarea energiei electrice. Această decizie ar putea duce cuantumul finanțării la 30.000 de lei pentru fiecare beneficiar.

Înscrierile în programul Casa Verde Fotovoltaice vor începe imediat după luna august, după ce majoritatea proiectelor din sesiunea precedentă vor fi finalizate.

„Anul acesta avem cel mai mare buget, 2 miliarde de lei pentru Casa Verde Fotovoltaice. O să vedem în august cum stăm cu instalările din programul anterior. (…) Tocmai aceasta a fost ideea, să lăsăm instalatorii să termine mare parte din panourile aferente sesiunii 2023, pentru că vor fi aceleași firme care vor participa în mare parte și să nu li se suprapună astfel încât să se ajungă la întârzieri.

Acum luăm în calcul să vedem dacă vom introduce și o cotă de finanțare privind acumulatorii, astfel încât să poată înmagazina energie pe care o produc, să nu mai avem probleme că suprasolicităm rețelele.

Ai mai putea citi azi: Casa Verde Fotovoltaice 2024. AFM a publicat listele cu dosarele aprobate în program

Casa Verde Fotovoltaice 2024
Casa Verde Fotovoltaice 2024

În general, cam 50% din valoarea unui sistem este reprezentată de acumulatori. Deci dacă vom lua decizia să dăm și acumulatori, înseamnă că în loc de 100.000 de beneficiari, vom avea 50.000-60.000 de beneficiari, dar cu tot cu acumulatori. Pe lângă cei 20.000 de lei pe care îi acordăm pentru sistemul fotovoltaic, vom mai acorda încă 10.000 de lei pentru sistemul de acumulatori”, a declarat Laurențiu Neculaescu, președinte al  AFM.

Potrivit informațiilor transmise de șeful AFM, procesul de înscriere se va desfășura în același mod ca anul trecut, cu mențiunea că perioada de înscriere va fi redusă la o singură zi pentru fiecare regiune.

„Înscrierea se face în exact aceleași condiții ca în sesiunea din 2023, doar pe bază de buletin și certificatele fiscale. Fără alte documente, nu vom schimba absolut nimic. Doar perioada de înscriere nu va mai fi de 3 zile pentru fiecare regiune, va fi de o zi pentru fiecare regiune”, a mai spus Neculaescu.

Vezi mai multe știri: Investiții de peste 800 milioane de euro pentru baterii de stocare energie verde. Ministrul Sebastian Burduja anunță cine primește banii