- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O categorie de angajați riscă să aibă mai puține zile libere! Prevederile noului proiect de lege

16 Apr, 11:30 • Constantin Cristina
Potrivit noului proiect de lege, o anumită categorie de angajați ar putea avea mai puține zile libere. Cum s-a ajuns la această decizie.
O categorie de angajați riscă să aibă mai puține zile libere! Prevederile noului proiect de lege

Se pare că o categorie de angajați nu vor mai avea atât de multe zile libere, conform prevederilor din noul proiect de lege. Acest lucru după ce Guvernul intenționa să mai adauge câteva zile libere sau ca săptămâna să aibă patru zile lucrătoare, a anunțat spynews.ro.

Citește și: Zile libere plătite pentru români în 2023. Puțini salariați își știu drepturile din Codul Muncii

O categorie de angajați riscă să aibă mai puține zile libere

După propunerea din Guvern, au existat mai multe păreri contra și mai multe nemulțumiri în ceea ce privește numărul prea mare de zile libere. Acest lucru punând presiune pe gestiunile companiilor.

Angajații din mediul privat sunt vizați cu un număr mai mic de zile libere, deoarece aceștia au ajuns să aibă prea multe zile nelucrătoare în comparație cu anii trecuți.

angajați, mai puține zile libere
angajați, mai puține zile libere

De exemplu, acum 20 de ani, angajații din companiile private aveau 6 zile libere, acum s-a ajuns la 15 zile, adică s-a triplat. Tocmai de aceea, inițiatorii proiectului sunt de părere că oricum în fiecare an numărul de zile libere va crește, deoarece angajații solicită să stea acasă atunci când au loc evenimente speciale în familie.

În cadrul proiectului sunt puse la dispoziție două variante, mai exact angajatul trebuie să suporte cheltuielile salariale din bugetul firmei sau poate opta pentru varianta în care pierderile sunt compensate prin reducerea unor cheltuieli.

Deocamdată nu este clar câte zile libere vor avea cei din mediul privat, dar se va ține cont ca salariații să fie avantajați.

Alte articole: Încă două zile libere pentru români! Legea a fost aprobată oficial de Klaus Iohannis, astăzi, 3 martie