- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă companie aviatică va avea zoboruri de pe Aeroportul Brașov în 2024. Consiliul Județean a ajuns la un acord cu Fly Lili

27 Jan, 13:37 • Adrian Popovici
Începând cu luna iunie 2024, compania Fly Lili va opera pe aeroportul Brașov (n.r. Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav), conform anunțului Consiliului Județean Brașov. Detaliile privind destinațiile specifice și frecvențele zborurilor vor fi comunicate de către reprezentanții Fly Lili în cursul lunii februarie.
O nouă companie aviatică va avea zoboruri de pe Aeroportul Brașov în 2024. Consiliul Județean a ajuns la un acord cu Fly Lili

Începând cu luna iunie 2024, compania Fly Lili va opera pe aeroportul Brașov (n.r. Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav), conform anunțului Consiliului Județean Brașov. Detaliile privind destinațiile specifice și frecvențele zborurilor vor fi comunicate de către reprezentanții Fly Lili în cursul lunii februarie, transmite News.ro.

”Compania Fly Lili va începe operarea pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav din luna iunie 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei întâlniri pe care Jürgen Andreas Faff, patronul Fly Lili, și Cătălin Cotruț, directorul general al companiei, au avut-o joi, 25 ianuarie, cu președintele Consiliului Județean Brașov, Todorică-Constantin Șerban, directorul general al Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, Constantin Albu, președintele Consiliului de Administrației al Regiei Autonome „AIBG”, Ștefan Daniel Micu, directorul DSNAR Arad, Florin Manta, și directorul general al firmei de handling Kronaero, Ciprian Oprescu. Cu acest prilej, participanții au stabilit că în cursul lunii februarie reprezentanții Fly Lili vor anunța destinațiile concrete și frecvențele zborurilor”, transmite CJ Brașov, entitatea care administrează aeroportul Brașov.

Aeroportul Brașov. Sursa: Facebook
Aeroportul Brașov. Sursa: Facebook

Te-ar putea interesa și: Au fost depuse 3 oferte pentru modernizarea terminalelor la aeroportul Henri Coandă. Marile companii se luptă pentru contractul de 117 milioane de lei

Câte curse Fly Lili vor zbura de pe Aeroportul Brașov?

În plus, s-a luat în considerare posibilitatea ca Fly Lili să-și stabilească una dintre bazele operaționale pe Aeroportul Brașov. Această decizie ar facilita operaționarea a trei curse dus-întors zilnice, în fiecare zi a săptămânii, pe parcursul celor 16 ore de funcționare ale Aeroportului Brașov.

„Am avut o întâlnire foarte productivă, în cadrul căreia am stabilit detalii concrete ale colaborării cu Fly Lili, însă este normal ca anunțul oficial privind destinațiile și orarul zborurilor să fie comunicat de oficialii companiei, la fel ca și momentul punerii în vânzare a biletelor. Mulțumim oficialilor Fly Lili pentru interesul manifestat față de aeroportul nostru, pentru modul profesionist și eficient în care au construit planul operațional pe care îl vor pune în aplicare din această vară și pentru acest început de bun augur al colaborării noastre”, după cum explică Constantin Albu, director general Aeroportul Brașov.

Aeroportul și-a extins programul de funcționare la 16 ore începând cu data de 15 ianuarie 2024, în comparație cu cele 12 ore anterioare de la inaugurare până la această dată. Prin urmare, aeronavele vor avea posibilitatea să aterizeze sau să decoleze de pe Aeroportul Brașov în intervalul orar 07:00-23:00 (în comparație cu 07:00-19:00 anterior). Întrucât decizia privind prelungirea programului de funcționare aeroportului a fost amânată pentru luna ianuarie 2024, compania aeriană Dan Air a anunțat la sfârșitul lunii octombrie 2023 că va suspenda temporar operarea zborurilor de pe Aeroportul Internațional Ghimbav din Brașov, mutându-și activitățile pe Aeroportul din Bacău.

Citește și: Aeroportul din Braşov va avea un program de funcţionare de 16 ore. Intră în vigoare chiar de luna aceasta!