- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă ediție a programului de titluri de stat Fidelis. Românii care le pot achiziţiona cu o dobândă de 7%

20 Feb, 19:53 • Fundeanu Madalina
Începe o nouă ediție a programului de titluri de stat Fidelis. Cea mai bună dobândă, pentru românii care au donat începând cu 1 iulie 2023.
O nouă ediție a programului de titluri de stat Fidelis. Românii care le pot achiziţiona cu o dobândă de 7%

Programul de titluri de stat FIDELIS își deschide porțile pentru prima ediție a acestui an, potrivit unui comunicat emis de Ministerul de Finanțe, citat de Antena 3 CNN.

Începe o nouă ediție a programului de titluri de stat Fidelis

Programul are o colaborare tradițională cu campania „România are sânge de rocker, acum și de investitor”, inițiată de Morning Glory și Rock FM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină București. Prin intermediul acestui program, investitorii au oportunitatea de a achiziționa titluri de stat FIDELIS, contribuind astfel la dezvoltarea economică a țării.

Donatorii de sânge vor avea parte de o tranşă specială

Prima ediţie din acest an a programului de titluri de stat FIDELIS începe miercuri şi se va desfăşura până pe 1 martie.

„Am văzut deja că Fidelis a creat un nou concept în peisajul investiţional: donatorul-investitor. O paradigmă care împleteşte actul nobil al donării de sânge cu oportunităţile financiare oferite de investiţiile responsabile. Aceşti donatori-investitori au reuşit un bilanţ remarcabil în 2023: peste 15.000 vieţi salvate şi peste 522 milioane lei investiţi.

Sperăm ca în 2024 să depăşim cifrele acestea, tocmai de aceea menţinem beneficiile speciale pentru donatori, atât cea mai bună dobândă, cât şi cel mai mic prag de subscriere.

În ceea ce priveşte impulsionarea donării, după cum ştiţi nu este singurul efort financiar realizat de Guvern, pentru că, de la 1 ianuarie 2024, valoarea tichetelor a crescut de patru ori, de la 67 lei la 280 lei”, a explicat ministrul Marcel Boloş, citat în comunicatul Ministerului Finanţelor.

Citește și: Care sunt companiile de stat care sărăcesc România în 2024. Guvernul se orientează pe profituri rapide

Subscrieri Fidelis
Titluri de stat Fidelis

Cea mai bună dobândă, pentru românii care au donat începând cu 1 iulie 2023

Tranşa dedicată donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadenţa la un an, având o dobândă de 7%, cea mai mare oferită în cadrul acestei ediţii.

În plus, un alt beneficiu oferit donatorilor este scăderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Pot beneficia de condiţiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 1 iulie 2023.

„Vrem ca şi în această ediţie, prin tranşa dedicată donatorilor, să contribuim concret la stimularea donării de sânge de către persoanele fizice, alăturându-ne demersurilor cu această temă derulate la nivel naţional, local, dar şi în mediul privat”, se mai subliniază în comunicat.

Pe lângă tranşa specială, ediţia care debutează miercuri va conţine şi emisiunile uzuale, respectiv: titluri de stat în lei, cu scadenţe de 1 an şi 3 ani şi dobânzi anuale de 6% şi respectiv 6,75%, şi titluri de stat în euro, cu scadenţe de 1 an şi 5 ani şi dobânzi anuale de 4%, respectiv 5%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Cine poate deţine titluri de stat FIDELIS

Persoanele fizice rezidente şi nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei şi în euro, prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. – Groupe Societe Generale şi Alpha Bank, titluri care sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti.

În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile.

Deţinătorii de titluri de stat FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Vezi și: În doar 20 de ani, din cele peste 40 de bănci din România au mai rămas doar 30. Experții cred în curând ar putea avea loc o nouă tranzacție de proporții