- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă taxă pentru români! Ce este taxa de cuptor și cum funcționează aceasta. Patronii sunt îngroziți că-și vor pierde clienții!

13 Jan, 16:01 • Fundeanu Madalina
Taxa de cuptor a fost deja introdusă la Cluj-Napoca. Oficiul Județean Cluj pentru Protecția Consumatorului a stabilit care este procedura.
O nouă taxă pentru români! Ce este taxa de cuptor și cum funcționează aceasta. Patronii sunt îngroziți că-și vor pierde clienții!

Taxa de cuptor a fost deja introdusă la Cluj-Napoca, la recomandarea Oficiul Județean Cluj pentru Protecția Consumatorului, care a stabilit și procedura, conform informațiilor transmise de Digi24.

Taxa de cuptor: ce este și cum funcționează aceasta

Astfel, produsul din carne se cântărește crud și apoi se adaugă 3 lei la fiecare 100 de grame gătite. Sunt antreprenori care deja aplică acest comision, care are titlu de recomandare, iar asta îi nemulțumește foarte mult pe români.

„Nesimțire. Sunt taxe pentru proști, vor pierde jumătate din clienți”, a spus un client al unei carmangerii din oraș.

Oamenii observă în fiecare zi că prețurile cresc în permanență, iar comercianții încearcă să adauge noi costuri din ce în ce mai des. Este și cazul unei carmangerii din Cluj Napoca unde a fost adăugată această taxă de cuptor.

Ai putea fi interesat și de: Propunere legislativă din partea Ministerului Culturii. Angajaţii din muzee și biblioteci vor avea acelaşi sistem de salarizare precum angajaţii din educație

taxa de cuptor
taxa de cuptor, sursa: Digi24

De exemplu, un bărbat a trecut pragul carmangeriei și când a ajuns la casa de marcat cu produsele alese a fost informat că are mai mult de plătit pentru porția obișnuită de mâncare. Pe bon i-a fost adăugată și un comision de cuptor în valoare de 8 lei.

„Nesimțire! Taxe pentru proști, vor pierde jumătate din clienți, majoritatea taximetriștilor mănâncă acolo”, a declarat bărbatul pentru un site de știri din Cluj Napoca.

„Directorul carmangeriei a explicat că a fost introdusă la recomandarea ANPC. Aceștia spun că nu a fost introdusă o taxă suplimentară și prețul serviciului de gătire exista și până acum. Protecția Consumatorului a stabilit și procedura pentru comercianții care vor să introducă această taxă.

Practic, produsul din carne se cântărește crud și apoi se adaugă 3 lei pentru fiecare sută de grame gătite. Antreprenorii au început deja să aplice această taxă care are titlu de recomandare. Oamenii în schimb sunt revoltați și spun că nu este normal ca prețul afișat să fie unul, iar atunci când vine nota să se adauge taxa de cuptor”, a declarat Bianca Timșa, jurnalist Digi24.

Vezi mai multe știri: Ministerul Agriculturii, decizie de ultim moment. Ce se va întâmpla cu prețurile celor mai cumpărate produse!