- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Orașul din România care va avea un nou stadion. Investiția de peste 100 de milioane de lei se va ridica la standardele UEFA. „Azi e o zi așteptată de prea mult timp”

04 Mar, 17:03 • Adrian Popovici
Orașul din România care va avea un nou stadion. Investiția de peste 100 de milioane de lei se va ridica la standardele UEFA. „Azi e o zi așteptată de prea mult timp”

Timișoara a dat startul construcției Arenei Eroii Timișoarei, un proiect mult așteptat și îndelung discutat în comunitatea locală. Cu o investiție de 115 milioane de lei, proveniți din bugetul local, acest nou stadion vrea să devină un simbol al progresului și al pasiunii pentru sport în oraș, transmite Antena 3 CNN.

Primarul Dominic Fritz a fost prezent la ceremonia de început a lucrărilor și a explicat că acest proiect devine în realitate în sfârșit și că acest stadion oferă perspectiva unei noi speranțe pentru fotbalul din Timișoara.

„Azi e o zi așteptată de prea mult timp de comunitatea timișoreană. Ziua în care transformăm o promisiune de ani de zile în realitate: am început construcția stadionului. E una din investițiile noastre strategice și de asta o finanțăm integral din bugetul local, din banii tuturor timișorenilor și nu mai așteptăm după București.

Îmi doresc ca azi să fie ziua în care pornim și reconstrucția fotbalului timișorean și mă bucur că alături de noi au venit la viitorul stadion multe din gloriile lui Poli dar și tineri care acum se antrenează sub culorile alb-violet”, a adăugat primarul despre acest stadion.

Te-ar putea interesa și: Cum a dat Cristi Borcea lovitura în afaceri în 1990: „Am fost gestionar de butelii. M-am lăsat de fotbal și m-am apucat de butelii”

Orașul din România care va avea un nou stadion. Investiția de peste 100 de milioane de lei se va ridica la standardele UEFA. Captură video YouTube
Orașul din România care va avea un nou stadion. Investiția de peste 100 de milioane de lei se va ridica la standardele UEFA. Captură video YouTube

Cât de mare va fi acest nou stadion?

Noul stadion, care va avea o suprafață construită de peste 10.000 mp și o capacitate de 10.101 locuri în tribune, va fi conform cu cerințele UEFA și IFAB, fiind pregătit să găzduiască nu doar competiții locale, ci și internaționale. Cu gazon natural și dotări ultramoderne, acesta va oferi o experiență de neuitat atât sportivilor, cât și suporterilor.

Managerul general al clubului de fotbal Politehnica Timișoara, Costel Pantilimon, a exprimat entuziasmul său față de acest proiect, subliniind nevoia acută de o arenă nou și modernă în oraș:.

„Avem nevoie de acest stadion, avem nevoie de mai mult sprijin, din partea tuturor, autorități, mediu privat și suporteri, pentru a putea face performanță, pentru a putea fi din nou acolo sus, pentru a putea scoate din nou capul în Europa”, a punctat managerul general al clubului de fotbal Politehnica Timișoara, Costel Pantilimon.

Pe lângă stadion, proiectul include și amenajarea unei parcări cu peste 430 de locuri și a unei zone verzi, oferind astfel un spațiu multifuncțional comunității. De asemenea, vor fi construite drumuri de acces și căi pietonale, îmbunătățind astfel infrastructura din jurul arenei.

Construcția acestui stadion, realizată din bugetul local deschide noi perspective pentru activitatea sportivă din Timișoara. Cu o perioadă estimată de finalizare de 2 ani și 3 luni, noua Arena Eroii Timișoarei este așteptată să devină un pol de atracție nu doar pentru evenimentele sportive, ci și pentru concerte și alte manifestări culturale de amploare.

Citește și: Ion Ţiriac fuge de investiţii în fotbal, dar se bate „cu morile de vânt” pentru o polivalentă de 10.000 de locuri