- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Parcări ultramoderne pentru biciclete în București! Primăria Sectorului 3 a lansat licitația de 200.000 de euro pentru parcări închise

10 Oct, 13:21 • Gabriela Andreescu
Primăria Sectorului 3 anunţă pe SICAP licitaţie pentru parcări de biciclete, cu structură închisă, securizată, la o valoare totală estimată de 966.600 lei.
Parcări ultramoderne pentru biciclete în București! Primăria Sectorului 3 a lansat licitația de 200.000 de euro pentru parcări închise

Încă o administrație publică din București dorește să cumpere parcări pentru biciclete. Este vorba despre Primăria Sectorului 3 care a lansat deja o licitație publică în acest sens.

„Primăria Sectorului 3, prin Direcţia Administrarea Domeniului Public, în calitatea sa de administrator al domeniului public, are obligaţia de a găsi soluţii eficiente pentru o cât mai bună organizare şi eficientizare a activităţilor derulate pe raza teritorial administrativă a Sectorului 3. Ţinând cont că numărul persoanelor care utilizează biciclete este în continuă creştere, iar parcările dedicate bicicletelor sunt insuficiente, s-a identificat necesitatea achiziţionării unor structuri închise, securizate pentru parcare biciclete, fără a deranja circulaţia în cadrul aleilor pietonale şi a drumurilor”, arată anunţul, citat de Agerpres.

După cum este transmis în anunțul publicat în SICAP, valoarea totală estimată pentru această achiziție este de 966.600 lei. Astfel că, acordul cadru poate avea valori cuprinse între 689.100 – 966.600 lei fără TVA.

Te-ar putea interesa și: Primăria Sectorului 6 impune restricții. Cum îi afeceză pe bicicliști

Potrivit documentului, instituția vrea să achiziționeze parcări cu structură închisă și securizată de tip: 17 mp / 16 P, 25 mp / 32 P şi 55 mp / 64 P. De asemenea, se precizează că acordul cadru ar putea avea valori cuprinse între 689.100 – 966.600 lei fără TVA.

Primaria Sectorului 3 a lansat licitatia de 200.000 de euro pentru parcari inchise
Primaria Sectorului 3 a lansat licitatia de 200.000 de euro pentru parcari inchise

Criteriul de atribuire este reprezentat de prețul cel mai scăzut, iar licitația se va desfășura prin procedură simplificată. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 24 octombrie 2022, ora 15:00.

Săptămâna trecută, primăria Capitalei a anunțat o licitaţie pentru elaborarea documentaţiei aferente unui master plan pentru pistele de biciclete, informează Adevărul.

Conform anunţului de pe SICAP, valoarea totală estimată a contractului este de 838.700 lei. Durata totala a serviciilor este de 12 luni, incluzând două etape.

„În prezent circulaţia bicicliştilor se desfăşoară pe partea carosabilă şi pe trotuar, participanţii la trafic neavând asigurate condiţii optime de siguranţă şi confort. Zonele de intersecţii nu sunt marcate cu marcaj orizontal şi vertical pentru biciclişti, nu există semnalizare de atenţionare şi reglementare a circulaţiei bicicliştilor”, se explică în anunţ

Primele patru parcări pentru biciclete din București au fost inaugurate în data de 1 octombrie 2022. Acestea au fost amenajate în sectorul 6 al Capitalei, iar fiecare dintre ele are câte 25 de locuri disponibile, informează B365.

Citește și: Amenzi imense pentru motocicletele și mașinile zgomotoase care circulă noaptea prin București! Proiectul prin care Primaria vrea să-i ajute pe bucureșteni să doarmă liniștit

La nici o zi de la startul pentru depunerea cererilor au fost înregistrate 118. Astfel că locurile au fost imediat ocupate.

Costul pentru au loc de parcare pentru bicicletă este de 100 de lei pe an, iar la momentul încheierii contractelor bucureștenii trebuie să achite o garanție de 100 de lei. Aceasta le este restituită oamenilor la finalizarea contractului.

Cu toate că locurile au fost ocupate extrem de rapid, încă mai pot fi făcute înscrieri pe https://parcari.adps6.ro.

Toate cererile urmează să fie soluționate începând cu data de 17 octombrie 2022, iar in limita disponibilității și în ordinea înscrierilor acestea vor fi atribuite cetățenilor.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult