- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensia incredibilă pe care o primește Helmut Duckadam, după o viață de muncă! Eroul de la Sevilla aruncă bomba: ”Nu știu de ce”

03 Feb, 20:17 • Cornel Ghimeșan
După o viață de muncă Helmut Duckadam încasează în continuare venituri uluitoare în comparație cu românii de rând. Pe lângă pensia sa de drept, fostul portar român cunoscut și ca „eroul de la Sevilla”, beneficiază de diverse venituri din partea statului român.
Pensia incredibilă pe care o primește Helmut Duckadam, după o viață de muncă! Eroul de la Sevilla aruncă bomba: ”Nu știu de ce”

Pensia incredibilă pe care o primește Helmut Duckadam, după o viață de muncă! Recent, Helmut Duckadam a dezvăluit că pe lângă pensia acordată de Ministerul de Interne, primește și o indemnizație de merit prin intermediul Academiei Române.

Citește și Recalcularea pensiilor. Ce pensie va avea un pensionar după 45 de ani în câmpul muncii, care a avut un salariu de 2.000 de lei

Pensia incredibilă pe care o primește Helmut Duckadam, după o viață de muncă!

Astfel, venitul lunar al eroului de la Sevilla este unul impresionant. De exemplu, doar în luna decembrie a anului trecut, Helmut Duckadam a primit o indemnizație în valoare de 6240 de lei.

Cu toate acestea, statutul său special a fost subiect de controverse, fiind atacat dur în trecut de către Ilie Bărbulescu.

„Și-a făcut doar pentru el și pentru Majearu. Eu nu primesc nimic. Suntem mai mulți de fapt care nu primim. Ei au fost repede în București cu dosarele, nouă ne-au spus mult mai târziu. Au luat pe blat această rentă, iar noi am aflat după un an și ceva.

Am dus dosarul și eu, degeaba. Asta e iar o lașitate. Putea să spună că a rezolvat pentru el și Majearu. A sperat că noi nu aflăm. E foarte urât ce a făcut”, a declarat Ilie Bărbulescu, în 2017.

În replică, fostul portar a subliniat că această problemă nu ține de el personal, ci de deciziile și politicile clubului. Helmut Duckadam a declarat că există factori administrativi și juridici care au influențat distribuirea rentelor și că responsabilitatea acestei chestiuni este la nivelul conducerii clubului.

Mai mult, Duckadam a ținut să precizeze că regretă situația și că ar dori ca toți membrii echipei să beneficieze de recunoașterea meritată pentru performanța istorică realizată în 1986.

”Eu am făcut dosare la toți colegii mei. Am aici fișa de înregistrare la Ministerul Tineretului și Sportului, am făcut dosare pentru toți, chiar și pentru Ilie Bărbulescu. Nu știu de ce unii nu au primit și alții au primit. Cred că doamna Carmen Tocală poate explica de ce”,  a explicat Helmut Duckdam.

Fostul sportiv a făcut și câteva clarificări cu privire la sursele veniturilor sale, subliniind că nu încasează bani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN), ci primește o pensie de 1.800 de lei din partea Ministerului de Interne.

„Eu am avut treabă cu armata doar trei ani în perioada în care am fost fotbalist la Steaua, acolo unde am avut și grad militar, dar de 34 de ani nu mai am nicio treabă cu Armata și nu primesc nicio pensie de la Ministerul Apărării Naționale.

Eu primesc 1.800 lei pensie de la Ministerul de Interne. Știți că o perioadă am lucrat în vamă. Așa că eu consider că am lămurit și problema cu pensia mea militară”,  a declarat Helmut Duckadam pentru Prosport.ro.

Citește și La cât a ajuns cea mai mică pensie după majorarea de la începutul anului. Ce se întâmplă cu această indemnizație după recalcularea din septembrie 2024

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult