Verificările au vizat mai multe produse (shaorma, hamsii, gogoși, creveți și porumb fiert) însă șaorma a prezentat cel mai mare risc de contaminare, potrivit Libertatea.
Citește și: Cât costă o shaorma în ziua de azi, de la 30 de lei în 2022. „Sper să se plafoneze preţul”
Analizele au identificat prezența enterobacteriilor, bacterii de origine fecaloidă, cel mai probabil ajunse în mâncare din cauza nerespectării normelor de igienă de către angajați.

Alexandru Cîrîc, specialist în analize alimentare, a precizat că bacteriile ar fi putut proveni fie din spălarea insuficientă a verzei, fie, mai probabil, din neglijența personalului care pregătește și servește produsul.
Pe litoral, shaorma a fost considerată alimentul cel mai vulnerabil la contaminare.
Adrian Marinescu, managerul Institutului „Matei Balș” din București, atrage atenția că preparatele trebuie protejate de praf, muște și contactul direct cu trecătorii, iar personalul trebuie să respecte reguli stricte: folosirea mănușilor, evitarea atingerii banilor și a alimentelor cu aceeași mână, pentru a preveni contaminarea.