- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Petre Daea le transmite un mesaj important fermierilor! Ce spune ministrul Agriculturii după protestele din Capitală: „Este un moment greu”

07 Apr, 16:24 • Lupu Alexandra
Petre Daea s-a întâlnit cu fermierii care au protestat în Capitală. Ulterior, ministrul Agriculturii a dat mai multe declarații de interes.
Petre Daea le transmite un mesaj important fermierilor! Ce spune ministrul Agriculturii după protestele din Capitală: „Este un moment greu”

Petre Daea nu rămâne indiferent în fața protestelor din Capitală, organizate de fermieri. Ministrul Agriculturii le transmite un mesaj important acestora: concret, precizează că pe site-ul ministerului a fost publicat actul normativ care stabilește felul în care sunt acordați banii de la Comisia Europeană, relatează stiripesurse.ro.

Petre Daea, mesaj important pentru fermieri

După întâlnirea cu fermierii care protestează în Capitală, ministrul Agriculturii revine cu noi informații. Petre Daea precizează că actul normativ care stabilește felul în care se acordă banii de la Comisia Europeană a fost publicat pe site-ul ministerului.

Concret, oficialul se referă la cei 10 milioane de euro, dublați din bugetul de la stat, care se vor aloca fermierilor care au cereale pe stoc la 1 februarie. Mai departe, Petre Daea a menționat că îi salută pe fermierii români și le transmite că Guvernul României și Ministerul Agriculturii le oferă sprijinul de care au nevoie.

Citește și: Petre Daea este pus la zid din toate părțile. USR cere demisia Ministrului Agriculturii

„De fiecare dată am dat sprijinul necesar şi trebuie să dăm şi îl vom da în continuare.

Este un moment greu, un moment în care conflictul armat şi zăngănitul armelor de lângă ţara noastră iată că a creat probleme deosebite fermierilor, prin acest aflux de cereale care vin în România şi care au pus într-o situaţie foarte grea pe cei care lucrează terenul şi nu au putut să valorifice întreaga producţie, sau au putut să o valorifice la preţuri mici, datorită situaţiei din Ucraina”, spune Daea.

Ministrul a spus că problemele pe care le-au transmis fermierii români sunt cele pe care le cunoștea deja. Mai mult decât atât, Petre Daea a precizat că le-a explicat care sunt măsurile pe care instituția le adoptă în momentele de față.

Petre Daea
Petre Daea

„Eu le-am transmis foarte clar ce facem în momentul acesta şi am anunţat şi ei ştiau dar le-am explicat astăzi pe larg că acele sume care au venit în prima tranşă de la Comisia Europeană se pun în mişcare imediat.

Spun imediat pentru că ieri, la orele 10.29, a apărut în Jurnalul Oficial, regulamentul care dă posibilitatea acordării sumelor, pe care le ştiţi, o sumă rerizorie, o sumă mică dar pe care am luat-o pentru a ajunge la fermierii care au fost afectaţi”, a completat reprezentantul.

Petre Daea a subliniat că așteaptă suma suplimentară alocată de Comisia Europeană. În aceleași rânduri, ministrul a menționat că suma de care pot beneficia fermierii români s-a dublat prin bugetul Ministerului Agriculturii.

„Practic suma s-a dublat şi la orele 14.19 minute pe site-ul Ministerului Agriculturii am publicat actul normativ care stabileşte modul de acordare a acelor bani care au venit şi care au fost dublaţi prin bugetul ministerului Agiculturii şi care se vor da numai la fermierii care au cereale pe stoc, la data de 1 februarie.

Nu se dă niciun cent pentru comercianţii de cereale. Ei şi-au asumat acest risc legat de activitatea de comerţ şi de aceea tot sprijinul se duce spre fermieri”, spune Daea.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Dacian Cioloş îl atacă pe Petre Daea şi vine cu o veste proastă pentru fermieri. Ce se întâmplă, de fapt, cu ajutorul de la Comisia Europeană