- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Presa din Austria duduie de știri despre demersul României de a boicota produsele austriece! „Supermarketurile scot produse Red Bull și Pfanner de pe rafturi”

09 Dec, 14:32 • Cornel Ghimeșan
În contextul în care Austria a blocat aderarea României la spațiul Schengen, atât oamenii de rând, cât și afaceriștii sau marile companii și-au anunțat intenția de a boicota firmele austriece care fac profituri uriașe în România. Presa austriacă urmărește îndeaproape evenimentele din țară, mai multe articole apărând pe tema asta.
Presa din Austria duduie de știri despre demersul României de a boicota produsele austriece! „Supermarketurile scot produse Red Bull și Pfanner de pe rafturi”

Votul Austriei împotriva aderării României la Spațiul Schengen este taxat dutr de românii de pretutindeni, atât de oamenii de rând care refuză să mai cumpere produse de proveniență austriacă, cât și de oamenii de afaceri sau marile compani, care renunță la colaborarea cu bancile din Austria sa. În acest context, presa austriacă urmărește în continuare reacțiile din România și Bulgaria după ce ambele state au primit vot negativ de la Austria pentru intrarea în Schengen.

Citește și: Cât costă an de an lipsa României din Spațiul Schengen. Anunț de la Ministerul Economiei. Țara noastră, membru UE „cu jumătate de normă”

Cotidianul austriac ”Haute” scrie vineri, 9 decembrie, că:

”„România și Bulgaria sunt profund enervate de veto-ul Austriei, în cele două țări având loc boicoturi. Ministrul de Interne Karner rămâne ferm”, potrivit traducerii făcute de Hotnews.

Va fi afectată Austria de boicotul din România?

În România sunt apeluri la boicot împotriva companiilor austriece care fac afaceri acolo. Clubul de fotbal Universitatea Craiova a anunțat deja că își va închide conturile la Raiffeisen Bank, nu va mai alimenta de la OMV și nu va mai organiza tabăra de vară în munții Austriei. Motivul este „atitudinea dezgustătoare a Republicii Austria. De asemenea, România l-a convocat joi seară pe ambasadorul Austriei și i-a înmânat o notă de protest. Între timp, au apărut și primele poze cu supermarketuri care scot produse Red Bull și Pfanner de pe rafturi”, mai scrie ziarul austriac.

De asemenea, ”Les Echos” a scris că Bulgaria și România mai au de așteptat și că Viena nu are încredere în Sofia și București.

„Pe de altă parte, România și Bulgaria, care bat la ușa zonei Schengen din 2011, vor mai avea de așteptat: cele două candidaturi ale lor au fost spulberate de un veto al Austriei. (…)Viena se temea că ridicarea controalelor la frontieră cu România și Bulgaria va crește și mai mult sosirile de emigranți. Cu toate acestea, Comisia și Parlamentul European solicită de multă vreme includerea celor trei țări candidate în zona Schengen pentru a ușura viața navetiștilor transfrontalieri și pentru a încuraja turismul. Dar Viena, evident, nu are încredere în Sofia și București că pot exercita un control riguros al frontierelor externe ale UE”.

Tot mai mulți români rup legăturile cu Austria: Om de afaceri: „Nu mai colaborez cu firme austriece. Nu mai alimentez de la OMV, mi-am închis conturile la BCR, mi-am anulat vacanța de schi în Austria”

Și ”Krone” a notat că reprezentanții Germaniei și Luxemburgului au încercat să facă presiuni asupra Austriei ca să-l facă pe Karner să cedeze.

Votul negativ acordat de Austria cu privire la aderarea României la Schengen a îndreptat companiile austriece de pe teritoriul țării noastre către o posibilă perioadă de declin. Companiile ce activează în mediul de afaceri la nivel local susțin integrarea completă a țării noastre la teritoriul european fără frontiere, însă românii se gândesc să boicoteze o parte dintre acestea, ca urmare a votului oferit azi de Austria.

Alte articole: Tot mai mulți români rup legăturile cu Austria: Om de afaceri: „Nu mai colaborez cu firme austriece. Nu mai alimentez de la OMV, mi-am închis conturile la BCR, mi-am anulat vacanța de schi în Austria”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult