- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 6 noiembrie 2023. Motorina standard a înregistrat noi scumpiri

06 Nov, 09:12 • Fundeanu Madalina
Prețuri carburanți astăzi, 6 noiembrie. Motorina standard s-a scumpit cu 4 bani pe litru. În schimb, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 4,4%, față de luna precedentă.
Preț carburanți 6 noiembrie 2023. Motorina standard a înregistrat noi scumpiri

Iată care sunt prețurile de astăzi ale carburanților. Săptămâna începe cu Petrom, liderul pieței carburanților, care a scumpit luni, 06 noiembrie, motorina standard cu 4 bani pe litru. Ieftinirea de 7 bani pe litru din weekend a benzinei și motorinei face parte dintr-o promoție a Petrom, potrivit căreia în fiecare weekend, de vineri seara de la ora 23 până duminică seara la ora 23, prețurile sunt reduse cu 7 bani pe litru. Campanii similare au mai fost desfășurate de Petrom și anii trecuți. conform datelor transmise de Economedia.

Prețul de astăzi, 6 noiembrie, al carburanților

Stația Petrom Vitan afișa sâmbătă un preț de 6,80 lei pentru un litru de benzină standard și unul de 7,42 lei pentru cel de motorină standard.

Te-ar putea interesa și: Mai multe bunuri sunt scoase la licitație de către FISC. Prețurile sunt de neînchipuit!

carburanți
carburanți

Luni, 06 noiembrie 2023, noile prețuri erau: 6,87 lei pe litru pentru benzina standard și 7,53 lei pe litru în cazul motorinei standard. Ceea ce înseamnă că în cazul benzinei s-a revenit la prețul de vineri înainte de promoția de weekend, iar în cazul motorinei s-a aplicat și o majorare de preț de 4 bani pe litru.

Potrivit peco-online, prețul benzinei standard la stațiile din București este cuprins între 6,81 si 6,88 lei pe litru, iar cel al motorinei standard, între 7,51 lei și 7,54 lei pe litru.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 4,4%, ceea ce înseamnă ca un plin (50 de litri) costă astăzi cu 16 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 4,2%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 16,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă, România se află pe locul al 2-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Malta. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Malta, Polonia, potrivit sursei citate.

Vezi și: 2024 aduce vești bune. Cresc alocațiile copiilor. Iată ce sume de bani vor primi lunar