- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețuri colosale înainte de Paște. Cât au ajuns să scoate carnea și legumele

07 Apr, 13:42 • Cornel Ghimeșan
Prețurile au bubuit la alimente înainte de Paște. Carnea de miel poate fi găsită în piețe la sub 40 de lei kilogramul, însă fermierii sunt convinși că urmează scumpiri.
Prețuri colosale înainte de Paște. Cât au ajuns să scoate carnea și legumele

Prețuri colosale înainte de Paște. Cozonacii sunt și ei mult mai scumpi decât anul trecut, dar și roșiile românești se vând la prețuri astronomice.

Sunt așteptate creșteri de prețuri, pe măsură ce se apropie sărbătorile pascale. Kilogramul de miel la carcasă costă aproape 55 de lei în piețe, iar organele de miel folosite la drob de Paște 30 de lei kilogramul.

Citește și Casa din București vândută la un preț colosal! În ce zonă a Capitalei se află și cu ce preț a fost scoasă la vânzare

Și pentru pastrama de berbecuț e nevoie de eforturi financiare, a ajuns să coste 50 de lei pe kilogram.

Conform Institutului Național de Statistică, prețul la carne a crescut cu 1-% în ultimul an. Cea mai mare majorare a fost la carnea de porc și la cea de miel.

Pe an, un român mănâncă, în medie, circa trei kilograme de carne de miel sau oaie. De Paște, cererea crește fiindă e perioada când se mănâncă mai mult ca oricând carne de miel, potrivit tradiției.

În ferme, mielul viu se vinde acum cu circa 25 de lei pe kilogram, iar mai aproape de Paște e posibil să ajungă la 30 de lei.

Nici legumele nu sunt ieftine, ba chiar au ajuns să înregistreze prețuri record. Roșiile românești au ajuns în piețe și nu orice român își permite să se apropie. Un kilogram se vinde și cu 50 de lei și e posibil să mai crească în perioada ce urmează.

Citește și Care sunt categoriile de români ce riscă să aibă pensiile înghețate timp de 4-6 ani. „Acesta e principiul legii”

Cât costă cozonacii în apropiere de Paște

În preajma Paștelui catolic, cofetăriile au pregătit cozonacii în Piața Obor. Un cozonac moldovenesc a ajuns la 100 de lei, iar pasca și cozonacul cu ciocolată 110 lei. Prețurile vor crește și mai mult pe măsură ce se apropie Paștele.

Cozonaci mai ieftini sunt în supermarketuri, costă 15 – 20 de lei unul, dar calitatea nu e comparabilă cu cea din patiserii și cofetării.

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult