Mircea Dinescu a fost urmărit de români gătind la tv, iar rețetele lui au fost apreciate de mulți. Unii oameni sunt curioși să guste și preparatele de la localul jurnalistului, motiv pentru care Matei Teodoru, un cunoscut vlogger, a fost acolo și și-a dat cu părerea legat de prețuri și preparate.
Vloggerul, urmărit de aproape 100.000 de urmăritori pe Youtube, a început să meargă la restaurantele vedetelor pentru a le arăta internauților experiențele lui culinare. Recent a fost și la restaurantul Lacrimi și Sfinți, din Centrul Vechi.
Restaurantul lui Mircea Dinescu este cunoscut pentru preparatele cu specific tradițional, fiind unul dintre preferatele turiștilor. De asemenea, clienții pot încerca aici rețete vechi de 100 de ani reinterpretate.
Citește și Trei adolescenți au inventat un frigider revoluționar. Funcționează fără curent electric!
„Restaurantul Lacrimi și Sfinți, din Centrul Vechi. Aici sunt mare parte dintre restaurantele vedetelor, precum și cel al lui Garcea, iar acesta este restaurantul lui Mircea Dinescu. Cei care sunt de vârstă mai înaintată, în caz că se uită la vlogurile mele, știu despre cine este vorba. În caz că nu știți despre cine este vorba, este un poet și un jurnalist român, care a apărut peste tot în presă în ultimii zeci de ani. Ce ne interesează pe noi este restaurantul lui, care are ceva vechime și este cunoscut pentru turiști și pentru specificul românesc pe care-l servește aici. Noi suntem aici să testăm și să ne dăm cu părerea”, a spus Matei Teodoru.
Vloggerul, însoțit de iubita lui, au comandat diverse preparate, printre care salată de boeuf, chiftele marinate, copan de rață, cartofi cu rozmarin, chifle de casă, ciorbă de pui a la grec și un suc de portocale. Cei doi s-au arătat mulțumiți de bunătățile încercate, iar la final au achitat 212 lei.
Citește și Pavel Bartoș a făcut anunțul după 23 de ani de căsnicie: „Nu-i ușor, dar e musai”
În nota de plată făcută publică de Matei Teodoru se poate observa că o porție de salată de boeuf costă 31 de lei la restaurantul „Lacrimi și Sfinți”. Pentru ciorba de pui a la grec a plătit 34 de lei, 9 lei pentru cartofii cu rozmarin, 65 de lei pentru copanul de rață, 38 de lei pentru chiftelele marinate, 8 lei chiflele de casă și 17 lei sucul de portocale.
„E tare amuzant meniul de aici, pentru că fiecare preparat are o denumire amuzantă. Am luat pentru antreuri o salată de boeuf și o ciorbă de pui a la grec. Avem un total de 212 lei pentru două persoane, ceea ce include, totuși, un antreu, o ciorbiță, două feluri principale și băutura. Mi se pare destul de ok pentru Centrul Vechi. Nu e nici puțin. Cu tot cu tips avem 233 de lei. Te poți încadra în bugetul acesta la multe restaurante bune din București. Pentru, totuși, persoanele care frecventează Centrul Vechi, cred că o să fie decent, să spunem așa. Mai ales dacă vine un străin și transformă prețurile în euro, 45 de euro pentru o masă de două persoane o să spună că e destul de ok”, a mai spus vloggerul.