- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prima fabrică de cauciucuri cu emisii zero CO2 a dat startul la lucrări! Uzina va produce 6 milioane de cauciucuri și va pune la bătaie 500 de locuri de muncă

11 May, 21:17 • Constantin Cristina
Prima fabrică de lume care produce anvelope cu zero emisii de dioxid de carbon va începe lucrările la Oradea și va produce anual șase milioane de cauciucuri și va genera aproximativ 500 de locuri de muncă.
Prima fabrică de cauciucuri cu emisii zero CO2 a dat startul la lucrări! Uzina va produce 6 milioane de cauciucuri și va pune la bătaie 500 de locuri de muncă

Prima fabrică de cauciucuri cu emisii zero CO2 va începe lucrările și va fi amplasată la Oradea, la graniță cu Ungaria. Uzina va produce circa 6 milioane de anvelope, dar va pune la dispoziție și 500 de locuri de muncă, potrivit economica.net.

Decizia finală, luată în urma analizării a peste 40 de locaţii din Europa, s-a bazat pe criterii de performanţă precum disponibilitatea forţei de muncă calificate, avantajele logistice şi stabilitatea mediului de afaceri. Mă bucur că am avut ocazia de a prezenta, în cadrul întâlnirii recente cu reprezentanţii companiei, la Palatul Victoria, oportunităţile pe care Guvernul României le poate genera pentru investitorii străini, inclusiv din perspectiva celor care urmăresc relocarea afacerilor din regiune”, spune premierul Ciucă.

El reiterează că Guvernul este deschis către investiţii, atât prin bugetul naţional fără precedent alocat în acest sens, cât şi prin sprijinirea şi încurajarea deciziilor de a dezvolta noi afaceri în ţara noastră.

„În acest sens, colaborarea cu autorităţile locale, dar şi disponibilitatea de a stimula acest gen de decizii prin instrumente de sprijin guvernamental reprezintă calea către dezvoltare economică susţinută. Am încredere că investiţiile străine din România, care au crescut deja cu peste 46% în primele luni ale acestui an, depăşind cota de 6,4 miliarde euro, vor beneficia de o nouă dinamică, prin operaţionalizarea Agenţiei de Investiţii şi Comerţ Exterior”, a mai scris premierul Ciucă.

fabrica de anvelope din Oradea
fabrica de anvelope din Oradea

Nokian Tyres, consiliul director de la producătorul finlandez de anvelope, a decis să investească 650 de milioane de euro în România pentru construcția unei uzine de anvelope, care va fi prima fabrică cu emisii zero de CO2 din industria de anvelope.

Noua fabrică de tip greenfield se va situata la Oradea, în apropiere de granița cu Ungaria. Uzina vine la pachet și cu o facilitate de stocare și distribuție a anvelopelor.

„Această investiţie este una strategică pentru a ne permite creşterea viitoare. O facilitate de producţie de talie mondială în Europa est crucială pentru a obţine capacitate suplimentară şi a crea o platformă de producţie echilibrată pe măsură ce punem la punct un nou Nokian Tyres fără Rusia”, a declarat directorul general de la Nokian Tyres, Jukka Moisio.

La fabrică vor fi disponibile circa 500 de locuri de muncă și vor fi produse în special anvelope pentru autoturisme șu UV-uri vor fi vândute în special pe piața din Europa Centrală.

„După o analiză atentă a peste 40 de locaţii şi mai mulţi factori, precum forţa de muncă calificată disponibilă, avantajele logistice şi mediul de afaceri stabil, a devenit clar că Oradea este cea mai bună alegere pentru noua noastră uzină. Suntem decişi să construim o uzină cu emisii zero de CO2, prima din industria noastră. Locaţia din România susţine acest obiectiv deoarece putem utiliza energia verde produsă în apropiere”, a declarat şi directorul de operaţiuni de la Nokian Tyres, Adrian Kaczmarczyk.

Producătorul finalndez era în căutarea unei noi locaţii pentru o facilitate de producţie, după ce a luat decizia de a se retrage din Rusia ca răspuns la invadarea Ucrainei.

Alte articole: Pas important pentru România! Încep lucrările pentru cea mai mare fabrică auto din țară din ultimii ani. Investiția se ridică la 650 milioane euro