- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CFR anunță programul trenurilor în minivacanța de 1 Mai și Paște. Cum se va putea circula cu trenul de sărbători

30 Apr, 12:34 • Bumbeneci Diana
CFR anunță programul trenurilor în minivacanța de 1 mai și Paște. Iată cum vor circula trenurile.
CFR anunță programul trenurilor în minivacanța de 1 Mai și Paște. Cum se va putea circula cu trenul de sărbători

Programul trenurilor în minivacanța de 1 Mai și Paște. CFR suplimentează numărul garniturilor către destinaţiile de vacanţă
CFR Călători va asigura un program de transport special cu prilejul minivacanţei de 1 Mai şi Paşte, anunță compania.

Programul CFR de Paște și 1 mai

În perioada minivacanţei 30 aprilie – 1 mai, 6/7 mai 2024, pasagerii au în plus faţă de trenurile existente în programul obişnuit de circulaţie mai multe legături spre Constanţa şi staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia, cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi, Suceava, Oradea, Arad, Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Bistriţa Nord, Cluj Napoca, Braşov, conform unui comunicat al companiei.

Mai mult, şi călătorii din alte regiuni au la dispoziţie o serie de conexiuni rapide din Capitală, pe fondul existenţei mersului de tren cadenţat (la 1-2 ore) pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa şi retur.

„În zilele cu trafic crescut din această minivacanţă, CFR Călători pune la dispoziţia publicului călător capacitatea maximă de transport tehnic disponibilă pentru asigurarea deplasării către zonele de interes aflate pe teritoriul ţării.

Se va monitoriza atent traficul de pasageri şi în funcţie de evoluţia şi dinamica cererii de călătorie, compania va suplimenta operativ cu vagoane trenurile care circulă spre/dinspre cele mai solicitate destinaţii în limita parcului de material rulant tehnic disponibil”, se spune în comunicat.

Vezi și: Ministrul Marcel Boloș, mesaj pentru români în ziua în care Guvernul a căutat bani pentru plata salariilor și pensiilor majorate

„Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport şi pentru a putea adapta cât mai bine capacitatea de transport la numărul de locuri solicitat, CFR Călători recomandă pasagerilor cumpărarea cu anticipaţie a legitimaţiilor de călătorie.

Astfel, biletele în trafic intern pot fi achiziţionate cu anticipaţie, utilizând următoarele canale de vânzare: online, direct de pe www.cfrcalatori.ro; din aplicaţia mobilă, de la automatele de vânzare bilete din staţii sau direct de la casele de bilete din staţii, agenţii de voiaj CFR Călători şi distribuitorii autorizaţi (agenţii de turism).

În plus, pasagerii se pot bucura de reduceri de până la 10% la cumpărarea cu anticipaţie sau de 10% reducere dacă optează pentru oferta dus-întors.

De asemenea, conform legii, elevii pot călători gratuit, iar studenţii beneficiază de 90% reducere la călătoria cu vagoane clasa a 2-a”, mai anunță CFR.

Vezi și: România stinge focul din sobele pe lemne pentru combaterea sărăciei energetice! Guvernul a decis data la care se renunță la sobe

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult