- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Protestul fermierilor și transportatorilor, ziua 8. Manifestanții blochează intrarea în București și ieșirile din țară

17 Jan, 08:43 • Adrian Popovici
Protestul fermierilor și transportatorilor continuă și în cea de a opta zi. Manifestanții au blocat mai multe drumuri din țară, inclusiv unul care duce spre Capitală. În plus, situații similare au fost semnalate la vama Siret, precum și în Portul Constanța.
Protestul fermierilor și transportatorilor, ziua 8. Manifestanții blochează intrarea în București și ieșirile din țară

Protestul fermierilor și transportatorilor continuă și în cea de a opta zi, centrul Infotrafic anunțând faptul că manifestanții au blocat mai multe drumuri din țară. Mai exact, din cauza demonstrațiilor din ultimele zile au fost blocate o intrare în Capitală, cea dinspre Afumați, precum și un punct de trecere al frontierei spre Ucraina, transmite Agerpres.

„În ceea ce privește protestul fermierilor, traficul rutier este restricționat în 2 județe:

IF: DN 2 – Afumați, unde banda 1 a sensului de mers către capitală este ocupată de autovehiculele parcate, circulația desfășurându-se pe banda nr. 2;

SV: DN 2 – Vama Siret, unde sensul de ieșire din țară este ocupat de autovehiculele protestatarilor, circulația desfășurându-se pe un singur fir, alternativ pentru ambele direcții”, transmite centrul Infotrafic.

După cum transmite Infotrafic, manifestanții care participă la acest protest al fermierilor și transportatorilor au blocat unul dintre drumurile către București, mai exact DN 2 – Afumați. Aceștia au blocat prima bandă, circulația desfășurându-se doar pe cea de a doua bandă.

În plus, odată cu protestul fermierilor și transportatorilor,  marți, aproximativ 250 de camioane așteptau la vama Siret să intre în România. După cum a transmis Agerpres, decizia protestatarilor români de a bloca acest punct de trecere al frontierei i-a determinat pe șoferii români blocați în orașul Siret să organizeze o demonstrație la rândul lor.

Potrivit sursei citate, şoferii străini sunt nemulţumiţi de faptul că odată cu protestul fermierilor, perioada lungă de aşteptare s-a extins, ceea ce i-a determinat să rămână fără motorină, alimente sau apă.

„Sunt în centrul oraşului Siret, alături de forţele noastre. Sunt cuminţi. Vor să îşi spună păsul, că nu mai au motorină, nu mai au apă, nu mai au mâncare”, după cum explica Ionel Postelnicu, șeful Inspectoratului de Jandarmi Suceava.

Protestul fermierilor/Facebook
Protestul fermierilor/Facebook

Te-ar putea interesa și: Protestul fermierilor și transportatorilor, ziua 7. Manifestanții amenință că vor rămâne în stradă până când le sunt ascultate revendicările

Participanții la protestul fermierilor au încercat să blocheze Portul Constanța

Protestul fermierilor și transportatorilor a continuat și la Constanța, cei care au ieșit în stradă îndreptându-se către postul din oraș. Astfel, autoturisme şi autovehicule de mare tonaj se deplasează dinspre diverse localităţi, printre care Poarta Albă, Murfatlar, Valu lui Traian, Ovidiu, Cumpăna, Mangalia, 23 August, către porţile numerele 7 şi 9 ale Portului Constanţa Sud – Agigea, zone unde protestatarii au blocat accesul în portul maritim şi luni seară.

Cei care au participat la protestul fermmierilor și transportatorilor au blocat, luni seară, unele dintre porţile de intrare în Portul Constanţa Sud – Agigea, pe reţele de socializare făcându-se apel ca numărul acestora să crească.

La Constanţa, ample proteste au fost în serile de sâmbătă şi duminică, fiind paralizat traficul rutier pe şoseaua de centură a municipiului, respectiv bulevardul către ieşirea din oraş spre sudul litoralului.

Citește și: Prețul polițelor RCA a fost modificat din nou. Care sunt categoriile de șoferi care vor plăti mai puțin