Dacă vrei să te bucuri de un desert delicios și rapid, atunci am pentru tine rețeta potrivită: parfait grecesc cu iaurt și banane, care combină iaurtul grecesc cremos, mierea aromată cu bananele dulci, nucile crocante și scorțișoara. Rețeta acestui desert este rapidă, fără coacere, reflectând simplitatea și echilibrul gusturilor specifice bucătăriei grecești.
Citește și: Rețeta de tiramisu ca în Italia. Secretul gustului desăvârșit
Pentru a pregăti parfait grecesc ai nevoie de următoarele ingrediente:
Nucile se pun într-o tigaie, la foc mediu și se prăjesc timp de 2-3 minute, amestecând constant, până când devin aurii și emană o aromă intensă. Se lasă la răcit și se mărunțesc grosier.
:format(webp):quality(100)/https://www.dailybusiness.ro/wp-content/uploads/2025/06/parfait-grecesc-2-1024x578.jpg)
Se curăță bananele și se taie în felii subțiri, pentru a asigura o textură uniformă. Apoi, într-un bol, se amestecă iaurtul grecesc cu o lingură. Dacă se dorește o textură mai ușoară, se adaugă una sau două linguri cu apă rece în iaurt. În fiecare pahar, se pun două linguri cu iaurt grecesc și se netezește suprafața cu spatele lingurii. Ulterior, se adaugă un strat de felii de banane, distribuite uniform. Se adaugă mierea și se presară o lingură cu nuci mărunțite peste banane.
Se mai adaugă încă un strat de iaurt, urmat de banane, miere și nuci. La final, se pune încă un strat de iaurt, peste care se presară un praf de scorțișoară. Apoi, se pun fulgi de ciocolată neagră și o frunză de mentă.
:format(webp):quality(100)/https://www.dailybusiness.ro/wp-content/uploads/2025/06/parfait-grecesc-1-1024x578.jpg)
Parait-ul se servește imediat pentru a te bucura de gustul fresh, dar poate fi păstrat și la frigider timp de cel mult o oră.
Pentru a obține un parfait delicios, se folosește iaurt grecesc cu 10% grăsime pentru o textură cremoasă. Iaurturile degresate, care pot fi apoase, trebuie evitate. Totodată, bananele trebuie să fie cu coaja galbenă și pete maronii pentru dulceață naturală. Migdalele sau nucile grecești sunt tradiționale, dar pot fi folosite și alune sau fistic, notează Rețete și Vedete.
Citește și: Brioșe cu scorțișoară dietetice! Desertul delicios care nu te îngrașă