- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Roberta Metsola, despre aderarea României la Schengen: „UE nu își face treaba suficient de bine. Este o discriminare”

06 Mar, 15:21 • Bumbeneci Diana
Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola a fost prezentă azi la București, acolo unde a vorbit despre actuala situație a aderării României la Schengen.
Roberta Metsola, despre aderarea României la Schengen: „UE nu își face treaba suficient de bine. Este o discriminare”

„Dacă România nu este în Schengen, UE nu își face treaba suficient de bine. Este o discriminare!” | Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, interviu la Antena 3 CNN.

Roberta Metsola nu este de acord cu problema Schengen

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a acordat un interviu în exclusivitate realizatoarei Antena 3 CNN, Sabina Iosub. Metsola a reconfirmat demersurile făcute de instituția sa pentru a realiza primirea completă a României în Spațiul Schengen.

Nu rata azi: Alegeri europarlamentare 2024. Câți europarlamentari trebuie să aibă fiecare stat membru UE

Roberta Metsola
Roberta Metsola

Șefa Parlamentului European a venit la București pentru a participa la Congresul Partidului Popular European.

„Am aterizat aseară târziu și, când am dat pașaportul la sosire, mi-am amintit că aceasta este o preocupare și o frustrare pe care fiecare cetățean român, în fiecare zi în care trebuie să treacă prin asta.

Este o discriminare, dacă pot spune foarte direct, după atâția ani din 2007, de la aderare.

„Spațiul Schengen nu este complet fără România” | Roberta Metsola, președinte al Parlamentul European, anunță o decizie importantă pe 31 martie

Așadar, mesajul meu pentru cetățenii români este următorul: noi am fost alături de voi, ca Parlament European, încă de la început.

Vom continua să cerem în continuare accesul deplin la ceea ce vă revine de drept.

Pentru că, dacă nu aveți acces deplin la ceea ce este dreptul vostru, Uniunea Europeană nu își face treaba suficient de bine”, a spus Metsola.

Marcel Ciolacu, premierul României şi preşedintele PSD, s-a întâlniat, astăzi, la Guvern, cu Roberta Metsola, preşedinta Parlamentul European.

„Președintele Parlamentului European este un prieten apropiat al României. Am discutat astăzi cu doamna Roberta Metsola despre importanța menținerii coaliției democratice din Parlamentul European și a stabilității guvernamentale pentru a continua proiectele pentru dezvoltarea României.

Am mulțumit Parlamentului European pentru sprijinul aderării României la spațiul Schengen și am subliniat nevoia unor măsuri cât mai concrete pentru creșterea nivelului de trai la nivel european. De asemenea, problemele fermierilor trebuie să găsească o rezolvare mai aplicată la nivel european, la fel ca și subiectul incluziunii tinerilor”, a scris Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook.

Ai mai putea citi: Piața mașinilor second hand aduce și în 2024 probleme pentru români. Fiecare a 13-a mașină a avut kilometrajul dat înapoi

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult