- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România intră sub cod galben de vijelii, ploi și grindină. ANM anunță zonele afectate până la 23:00

04 Nov, 11:22 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben de vreme severă în România. Mai multe localități vor fi afectate de ploi, grindină și intensificări ale vântului.
România intră sub cod galben de vijelii, ploi și grindină. ANM anunță zonele afectate până la 23:00

Cod galben de ploi, grindină și descărcări electrice în prima zi de weekend! Conform specialiștilor de la ANM, avertizarea intră în vigoare astăzi, la ora 10:00, și rămâne valabilă până la ora 23:00.

România intră sub cod galben de vijelii, ploi și grindină

ANM anunță instabilitate atmosferică în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în jumătatea sudică a Moldovei. Codul galben de instabilitate atmosferică, manifestată prin vânt și averse, este valabil în 15 județe din țară.

Potrivit ANM, sunt vizate județele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Tulcea și Constanța.

În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu rafale de 55-65 km/h, izolat vijelii puternice (rafale de peste 70 km/h), averse moderate cantitativ, descărcări electrice și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor fi de 25-35 l/mp și izolat vor depăși 40 l/mp.

cod galben
cod galben

Vreme instabilă, cu maxime de 19 grade, sâmbătă, în Capitală
Vremea va fi instabilă, cu posibile averse și intensificări ale vântului, sâmbătă, în Capitală, potrivit prognozei speciale emise de ANM.

Vremea va fi în general instabilă, se arată în prognoza valabilă până sâmbătă la ora 23.00.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse moderate cantitativ (în general de 20-30 l/mp), descărcări electrice și intensificări ale vântului (rafale în general de 55-60 km/h).

Temperatura maximă va fi de 18-19 grade.

Meteo ANM sâmbătă

Conform meteorologilor ANM, în prima zi de weekend, sâmbătă, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată, în special în sud-est, însă va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea sud-estică a țării și izolat în rest. Ploile vor fi și sub formă de aversă, local însemnate cantitativ, iar în sud și în est se vor semnala descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales în Dobrogea, Muntenia și Moldova, unde rafalele vor depăși temporar 55…65 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 28 de grade, iar cele minime între 4 și 15 grade. Pe alocuri se va forma ceață.

Poți citi și: Meteo de weekend. ANM anunță cum va fi vremea pe 4 și 5 noiembrie. Ploile domină teritoriul

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult