- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii sunt furați la facturi chiar de companiile de energie. Cum se aplică schema

21 Dec, 21:15 • Bumbeneci Diana
Românii, furați la facturi chiar de companiile din Energie. Schema aplicată pentru a-i păcăli pe oameni.
Românii sunt furați la facturi chiar de companiile de energie. Cum se aplică schema

Cinci companii din domeniul energiei au furat cu nerușinare din buzunarele românilor, furându-i la facturi printr-o schemă inedită. Iată despre ce este vorba.

Românii sunt furați la facturi chiar de companiile de energie

Mai multe companii din domeniul energiei au încercat să bage adânc mâna în buzunarele românilor, dar au făcut-o astfel încât să nu se prindă nimeni.

Controalele făcute de ANRE au scos în evidență faptul că firmele respective au vândut şi cumpărat succesiv energie, astfel încât să îi crească preţul şi apoi au trimis deconturile la stat.

Facturi
Facturi

Teoretic, ele ar fi trebuit să primească banii din subvenţionarea preţului, evitând astfel să încarce facturile pe care oamenii le primeau direct acasă, ceea ce ar fi ridicat semnale de alarmă.

„Vorbim despre cinci companii, două dintre ele cu avertisment, trei dintre ele cu amendă din cifra de afaceri. Este vorba de un procent de 1% din cifra de afaceri.

Amenzi care vă pot spune că pentru o societate este în valoare de 14,4 milioane de lei, pentru altă societate aproximativ 1.450.000 lei, iar pentru o altă societate aproximativ 2,3 milioane de lei

În total, companiile au fost sancţionate cu 18 milioane de lei. Iar controale sunt încă în desfăşurare la altele, pentru care au existat chiar sesizări de la clienţi. Rezultatele în aceste cazuri nu le vom vedea însă prea curând”, a declarat George Sergiu Niculescu, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.

Citește și: Ministrul Muncii anunță ce pensii vor fi impozitate în 2024. „E important ca pensionarii să ştie”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult