- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salarii majorate cu 10% pentru angajaţii din Primăria Capitalei şi din instituţiile subordonate

31 Jan, 23:49 • Gorgorin iulia
Veste bună pentru angajații din Primăria Capitalei! Salariile de bază din instituția condusă de Nicușor Dan, dar și din instituțiile din subordine vor fi majorate cu 10%.
Salarii majorate cu 10% pentru angajaţii din Primăria Capitalei şi din instituţiile subordonate

Angajații din Primăria Capitalei și din instituțiile subordonate vor fi primi o majorare salarială.

Citiți și: Primăria Capitalei cere finanțare de peste jumătate de miliard de lei pentru restaurarea mai multor clădiri cu risc seismic

Salariile de bază din Primăria Capitalei şi din instituţiile subordonate, majorate cu 10%

Primăria Capitalei
Primăria Capitalei

Salariile din cadrul familiei ocupaţionale „Administraţie” utilizate în Primăria Capitalei, precum şi în serviciile şi instituţiile publice de interes local urmează vor fi majorate cu 10% din luna ianuarie, transmite Agerpres.

Consiliului General al Capitalei a votat marți, 31 ianuarie, un proiect de hotărâre în acest sens și a fost aprobat. Au fost 47 de voturi „pentru” şi 3 abţineri.
Deși forma iniţială a acestui proiect prevedea o majorare de 5%, în urma unui amendament propus de Partidul Național Liberal, a fost aprobată o majorare de 10%.

De asemenea, în cazul angajațior pentru care salariile de bază sunt sub nivelul salariului minim, începând cu data 1 ianuarie 2023 se va acorda salariul de bază minim brut pe ţară stabilit, pentru un program normal de lucru (3.000 de lei brut).

În referatul de aprobare este invocat art. 1 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 168/2022, conform căruia, în anul 2023, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 10% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2022.

Totodată, se menţionează că, prin hotărârile CGMB nr. 9/2021 şi nr. 32/2022, s-a suspendat succesiv adaptarea salariilor de bază aferente funcţiilor din cadrul familiei ocupaţionale „Administraţie”, utilizate în cadrul PMB şi al serviciilor şi instituţiilor publice de interes local la salariul minim brut pe ţară garantat în plată.

În acest context, în prezent, salariile de bază sunt cele stabilite la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată existent la 1 ianuarie 2020, respectiv 2.230 lei.

În ultima perioadă, Primăria Municipiului București a anunțat că organizează diferite concursuri pentru mai multe posturi, cum ar fi pentru o funcție publică conducere.