- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schimbare istorică pentru români! Anumite vehicule nu vor mai avea nevoie de poliță RCA

14 Jul, 11:25 • Bumbeneci Diana
Reguli noi pentru români! Au fost conformate vehiculele care nu vor mai avea nevoie de poliță RCA.
Schimbare istorică pentru români! Anumite vehicule nu vor mai avea nevoie de poliță RCA

Sunt anunțate schimbări semnificative în domeniul asigurărilor RCA pentru șoferi. Mai multe vehicule nu vor mai avea nevoie de acest tip de asigurare.

Schimbări pe piața RCA

Până în ultimele luni ale anului în curs, țara noastră trebuie să implementeze o directivă europeană care vine cu norme în plus față de ce știam.

Ai putea citi: Importăm tot mai mult de la turci! În doar 6 luni, România a importat legume și fructe din Turcia de peste 180 de milioane de dolari

O altă premieră pentru România. Mai exact, trotinetele și bicicletele cu motor vor fi în mod obligatoriu asigurate RCA. Cei care nu respectă regulile riscă amenzi usturătoare.

De altfel, în cazul în care vehiculele nu sunt utilizate ca mijloc de transport, atunci asigurarea nu va acoperi daunele produse de un posibil accident. În acest caz cel vinovat de accident trebuie să scoată bani din buzunar pentru a achita daunele.

RCA
Se schimbă legea polițelor RCA

Se vor introduce și derogări de la plata RCA în cazul vehiculelor utilizate sezonier printre care și motocicletele.

Vor putea fi și excepții în acest sens. De exemplu, poate fi vorba despre mașinile de poliție sau pompieri dar numai dacă statul își va asuma achitarea daunelor în caz de accident.

Mai mult, verificările privind valabilitatea polițelor RCA vor fi făcute și prin intermediul unor dispozitive electronice, fără a fi necesară oprirea mașinii de către un agent.

Ai mai putea citi și: Preț carburanți 14 iulie. Unde găsim astăzi cea mai ieftină benzină sau motorină

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult