- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schimbări în 2024 la programul „Sprijin pentru România”. Ce poți face ca să nu pierzi tichetele de masă de la stat

07 Feb, 14:39 • Cornel Ghimeșan
Beneficiarii programului "Sprijin pentru România" au parte de o serie de provocări în 2024. Schimbările făcute recent la nivelul programului pot să-i afecteze inclusiv pe care cu venituri reduse.
Schimbări în 2024 la programul Sprijin pentru România. Ce poți face ca să nu pierzi tichetele de masă de la stat

Schimbări în 2024 la programul „Sprijin pentru România”. Chiar și pe pensionarii cu pensii sub 2000 de lei pot să rămână fără acest sprijin.

Schimbări în 2024 la programul „Sprijin pentru România”. Prin noile modificări se extinde gama de surse de venit care sunt luate în calcul la stabilirea eligibilității pentru cardurile sociale. În plus, pe lângă pensii și salarii, acum sunt incluse și veniturile din premii sau jocuri de noroc. Modificarea presupune că beneficiarii, chiar dacă se încadrează în veniturile stabilite, pot să fie excluși din program dacă obțin câștiguri din activități de jocuri de noroc.

Citește și Peste 10.000 de comenzi zilnice ale românilor pe site-urile chinezești. Ce poți primi când comanzi de pe Shein și Temu

Ca să poți fi eligibil pentru a primi acest ajutor de la stat, venitul lunar pe membru de familie nu trebuie să fie peste 675 de lei, dacă vorbim de familiile cu doi sau mai mulți copii și al familiilor monoparentale. Definiția veniturilor a fost și ea schimbată și au fost incluse și alte categorii, de la pensii și indemnizații sociale până la venituri din drepturi de proprietate intelectuală, investiții, activități agricole și, notabil, premii și jocuri de noroc.

Schimbări în 2024 la programul „Sprijin pentru România”. Sistemul de evaluare a eligibilității afectează mai multe categorii de oameni:

  • Pensionarii sistemului public de pensii și ai celor neintegrate, cu venituri sub pragurile stabilite pentru 2022 și 2023;
  • Persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nu depășesc limitele stabilite;
  • Familiile cu cel puțin doi copii în întreținere și familiile monoparentale, cu venituri per membru sub pragul specificat;
  • Persoanele fără adăpost și cele care beneficiază de ajutor social.

Citește și Înscriere la grădiniță și creșă 2024. Calendarul transmis de Ministerul Educației

Schimbările se axează pe necesitatea unei atenții sporite din partea beneficiarilor programului „Sprijin pentru România” în gestionarea propriilor venituri. Adăugarea veniturilor din jocuri de noroc ca factor de excludere pune accentul pe importanța unei planificări financiare prundente.

Aceste modificări adăugate din 2024 le pot pune bețe în roate celor mai vulnerabili români. Scopul lor e să se asigure că ajutorul din partea statului ajunge la cei care chiar au nevoie, iar în același timp monitorizează atent veniturile și activitățile ce pot influența eligibilitatea românilor.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult