- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se schimbă regulile pentru ITP! Tot ce trebuie să știe șoferii

16 Apr, 16:28 • Fundeanu Madalina
Reguli noi pentru ITP. Legea a fost adoptată în Parlament
Se schimbă regulile pentru ITP! Tot ce trebuie să știe șoferii

Noi reguli pentru ITP, începând de astăzi. Legea merge la promulgare, iar toți șoferii trebuie să afle care sunt ultimele noutăți, conform informațiilor prezentate de News.ro.

Reguli noi pentru ITP. Legea a fost adoptată în Parlament

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier a fost adoptat de către Camera Deputaţilor. Prin urmare, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia tehnică periodică (ITP) vehiculele lente, respectiv vehiculele a căror viteză maximă constructivă este de până la 25 km/h.

Pe de altă parte, este stabilită efectuarea la şase luni a inspecţiei tehnice periodice (ITP) a tuturor autovehiculelor care desfăşoară activitatea de RENT CAR, atât autovehiculelor folosite pentru transportul în regim de închiriere, cât şi autovehiculelor utilizate pentru serviciul de închiriere. Legea merge la promulgare, potrivit sursei citate.

Ai mai putea fi interesat și de: Vestea zilei de la Guvern. Se anunță artificiul anului 2024 care va majora direct salariul minim european

ITP mașină
ITP mașină

Iniţiativa legislativă are ca obiect de reglementare clarificarea mai multor aspecte în ceea ce privește efectuarea inspecţiei tehnice periodice (ITP) a mașinilor înmatriculate sau înregistrate în România, atestarea profesională a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere, dar şi corelarea unor dispoziţii privind încheierea şi executarea contractului de transport pentru transporturile naţionale.

Prin aceste schimbări, fac excepție de la obligaţia de a efectua inspecţia tehnică periodică vehiculele lente, respectiv vehiculele a căror viteză maximă constructivă este de până la 25 km/h sau vehiculelor lente, vehiculelor cu şenile, tramvaielor şi vehiculelor cu tracţiune animală.

Mașinile Uber și Bolt fac ITP-ul la 6 luni

În plus, este stabilită efectuarea la 6 luni a inspecţiei tehnice periodice (ITP) a tuturor autovehiculelor care desfăşoară activitatea de RENT CAR, atât autovehiculelor utilizate pentru transportul în regim de închiriere, cât şi autovehiculelor utilizate pentru serviciul de închiriere.

De asemenea, proiectul clarifică şi câteva dispoziţii care reglementează examinarea persoanelor care intenţionează obţinerea atestării iniţiale pentru conducători auto transport persoane sau transport marfă.

Vezi și alte știri: Vești proaste pentru români. Cine ar putea plăti 100 lei pe zi pe litoral. Regula care îi va surprinde pe cei ce merg în concediu