- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se va impune o nouă taxă în spitalele de stat. Ministrul Rafila: „Foarte multe spitale din Europa fac acelaşi lucru

23 Oct, 19:04 • Bumbeneci Diana
Românii ar putea plăti o nouă taxă la spitalele de stat. Explicaţiile ministrului Sănătăţii cu privire la decizia momentului în România.
Se va impune o nouă taxă în spitalele de stat. Ministrul Rafila: Foarte multe spitale din Europa fac acelaşi lucru

Sunt vești proaste pentru românii care merg într-un spital de stat. Ministrul Sănătății a anunțat că aceștia ar urma să plătească o taxă suplimentară, dacă doresc să-și aleagă doctorul care să-i trateze.

O nouă taxă pentru românii care au nevoie de serviciile din spitale

Alexandru Rafila a mai explicat că vor exista modificări în sistemul de sănătate din România. Pacienții care vor vrea să-și aleagă medicul care să-i trateze atât în ambulatoriu, cât și în spital vor fi nevoiți să plătească o taxă suplimentară pentru această dorință.

Această inițiativă ar schimba complet întreg cosistemul medical de pe teritoriul țării noastre. Cu toate acestea însă, noile măsuri vor fi aplicate treptat până în anul 2030, pentru a nu avea un impact major asupra populației.

Alexandru Rafila, despre o nouă taxă în spitale
Alexandru Rafila, despre o nouă taxă în spitale

Ceea ce a existat ca discuţie în spaţiul public ca şi România, de exemplu, spitalele publice să poată să aibă un pachet de servicii care pot fi acordate după programul de lucru sau să poţi să îţi alegi medicul curant şi aşa mai departe şi aceste servicii care ar putea fi oferite în spitale publice tot aşa ar putea să fie rezultatul unui pachet complementar de asigurări, iar acest pachet de asigurări poate fi oferit de un asigurator public sau de unul privat”, a precizat ministrul Sănătății, notează Newsweek.

Alexandru Rafila a mai oferit detalii și cu privire la faptul că măsura există deja în mai multe spitale din Europa și din Israel.

Foarte multe spitale din Europa fac acelaşi lucru, spitale din Israel fac exact acelaşi lucru. Şi asta cred că este dezvoltarea sănătoasă care duce şi la închiderea dezbaterii legate de persoanele care profesează în domeniul care lucrează, în domeniul public sau privat sau în amândouă locurile, dacă îi oferă unui specialist posibilitatea să profeseze după program în unitatea sanitară în care el funcţionează în mod obişnuit”, a mai spus Alexandru Rafila.

Vezi și: Proiect inedit pentru elevi. Acces gratuit la concerte, spectacole și instituții culturale

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult