- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Situația limită la magazinele Kaufland! Mai multe magazine au fost închise de ANPC: „Te aștepți ca cei ce pretind că sunt cei mai buni, să fie un adevărat exemplu”

16 Oct, 10:43 • Cornel Ghimeșan
Kaufland se confruntă cu o situație limită! Marele retailer a fost luat în vizor de ANPC, iar ăn urma verificărilor efectuate gigantul s-a ales cu amenzi de peste 1,5 milioane de lei și mai multe magazine închise.
Situația limită la magazinele Kaufland! Mai multe magazine au fost închise de ANPC: „Te aștepți ca cei ce pretind că sunt cei mai buni, să fie un adevărat exemplu”

Situație limită la Kaufland. Verificările ANPC continuă în magazinele din Botoșani, unde au fost descoperite numeroase nereguli, în special la două dintre unitățile acestui retailer. Ca urmare, activitățile comerciale din acestea au fost temporar suspendate.

Citește și: Subvenții tăiate pentru aceste animale. Ministrul Agriculturii a făcut anunțul

Veștile pentru clienții magazinelor Kaufland din Botoșani nu au fost deloc unele bune. Recent, inspectorii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) au identificat nereguli foarte mari în două dintre unitățile comerciale Kaufland din municipiul Botoșani. Cele mai grave dintre acestea au fost găsite la zonele de grill ale acestora. În urma constatărilor, s-a decis închiderea temporară a acestor zone de grill, unde clienții obișnuiau să cumpere mici și cârnați la grătar.

După verificarea zonelor de grill, inspectorii au descoperit și alte nereguli în cadrul magazinelor Kaufland. Ca urmare a acestor probleme, s-au aplicat amenzi în valoare de 25.000 de lei pentru fiecare dintre cele două magazine – unul situat în zona Gării și celălalt pe Șoseaua Iașiului, conform informațiilor de pe botosaninews.ro.

Nu doar cele două unități comerciale din Botoșani au fost supuse controlului inspectorilor. A fost demarată o serie de verificări la nivel național, la 65 de magazine Kaufland. În urma acestor inspecții, Comisarii ANPC au aplicat amenzi în valoare de peste 1,7 milioane de lei în total. Multe dintre problemele constatate se referă la legume și fructe stricate, produse expirate sau agregate frigorifice murdare.

Horia Constantinescu, șeful ANPC, a transmis un mesaj online, abordând chestiunea neregulilor descoperite în magazinele Kaufland din întreaga țară.

Declarații ANPC cu privire la situația de la Kaufland

„ANPC a amendat cu peste 1,7 milioane de lei, 65 de magazine Kaufland din toată țara, într-o singură zi.

Te aștepți ca cei ce se pretind ca fiind cei mai buni, să fie un adevărat exemplu. Trist este când afli că acest exemplu este unul negativ. În ultima vreme, Autoritatea noastră a fost acuzată, pe nedrept, că nu tratează cu aceeași oca și operatorii economici mari și pe cei mai mici.

Încă o dată dovedim că avem aceeași măsură, așa cum o spun sutele de comunicate de presă date de noi, de-a lungul anilor. Mulțumesc tuturor celor ce ne-au transmis informații și îi încurajez și pe alții să facă la fel.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat, pe 13 octombrie 2023, ample acțiuni de control la 65 de magazine aparținând lanțului de retail Kaufland, la nivelul întregii țări”, a transmis șeful ANPC.

Citește și: Popeyes caută casieri şi lucrători în bucătărie. Angajaţii primesc şi tichete de masă de 600 de lei lunar! Ce salariu oferă

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult