- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sondaj. Clasamentul celor mai populare destinații de vacanță pentru turiști. De unde fac românii rost de bani pentru concediu

24 Jul, 19:45 • Lupu Alexandra
Destinațiile în care vor merge românii în vacanță. Iată care sunt cele mai populare și de unde fac aceștia rost de bani pentru concediu.
Sondaj. Clasamentul celor mai populare destinații de vacanță pentru turiști. De unde fac românii rost de bani pentru concediu

Cel mai recent sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro arată care sunt cele mai populare destinații de vacanță în care vor merge românii în 2023, informează economedia.ro. Se pare că peste 53% dintre turiști au ales ca destinație țări precum Grecia, Bulgaria și Turcia.

Cele mai populare destinații de vacanță în 2023

Grecia este țara în care vor merge în concediu cei mai mulți români în 2023, respectiv aproape 22%. Pe de altă parte, 17% dintre turiștii care au răspuns la sondaj au ales Bulgaria, iar aproape 14.5% vor merge în Turcia. Peste 10% dintre români vor vizita Italia, aproape 8% Egipt și peste 7% Spania. Pe de altă parte, mai mult de 6% dintre turiști au spus că vor merge în Franța în concediu în 2023.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Prea săraci chiar și pentru un concediu de doar o săptămână pe an. Cei mai afectați, părinții singuri cu copii

În clasamentul destinațiilor în care vor merge românii se numără și Albania, Germania, Tunisia, Ungaria, Slovenia, Cipru, Anglia, Belgia, Danemarca. În ceea ce privește mijlocul de transport, se pare că aproape 56% dintre respondenți au menționat că vor merge cu autoturismul personal. În același timp, 19% dintre români au ales trenul, aproape 13% avionul și puțin peste 12% autocarul.

La întrebarea „De unde faci rost de bani pentru vacanță?”, 70% dintre români au spus că strâng banii din timp. Peste 20% au răspuns că folosesc tichetele de vacanță pentru plata concediului. În același timp, peste 4% utilizează la cardul de credit / overdraft, iar aproape 3% spun că se împrumută de la rude sau prieteni. 2% dintre români au răspuns că primesc bani de concediu de la angajator.

Vacanță
Vacanță

Cu privire la mărimea bugetului de vacanță, peste 35% dintre români au spus că acesta este similar cu cel de anul trecut. 37% dintre respondenți au afirmat că  bugetul este redus cu 10% și până la 30%. Totodată, 15% dintre români beneficiază de un fond mai mare pentru concediu (+10 – 30%).

Peste 62% dintre români vor folosi cardurile în vacanță. Numai aproximativ 37% dintre turiști spun că vor folosi exclusiv cash-ul. Sondajul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de aproximativ 1.200 de români din toată țara. 54.9% dintre românii care au răspuns sunt salariați, 74,83% locuiesc la oraş, iar 38,08% au studii superioare. Sondajul a fost realizat online, de comparatorul financiar FinZoom, la cererea CEC Bank. Instituția bancară a fost fondată în 1864 și deține în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale. Totodată, CEC Bank a avut active de peste 61.7 miliarde de lei la sfârșitul lui 2022.

Citește și despre: Cât de simplu! Cum să economisești bani în timpul unui concediu pe litoral